SİYASET Haber Girişi : 04 Haziran 2015 09:43

Usulsüzlük yapan yanacak

Usulsüzlük  yapan yanacak
7 Haziran'daki milletvekili genel seçiminde usulsüzlük yaptığı tespit edilenlere çeşitli hapis ve para cezaları uygulanacak.
7 Haziran'daki milletvekili genel seçiminde usulsüzlük yaptığı tespit edilenlere çeşitli hapis ve para cezaları uygulanacak. Başkası adına oy veren veya girişimde bulunanlar, mükerrer oy kullanan ya da kullanmaya teşebbüs edenler 3 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. 
SEÇMENE oy karşılığı menfaat, kıymetli eşya, vazife veya hizmet vadedenler ile para, menfaat, vaat ve hizmetleri kabul eden seçmenler bir yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Seçmenin sandık yerine gelmesini engelleyenlere bir yıldan 4 yıla kadar hapis verilecek. Suçun memuriyet nüfuzunun veya herhangi birinin salahiyetini suistimal suretiyle işlendiği tespit edilirse ceza 2 yıldan az olmayacak. Sandık seçmen listesine kayıtlı seçmenin sandık alanına girmesine veya oy kullanmasına engel olanlar da 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.
 7 HAZİRAN günü umuma açık yerlerde içki verenler, satanlar veya içenler, açık ya da kapalı şişelerde içki satanlar ve alanlar, 3 aydan 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Silah taşıma yasağına aykırı hareket edenler hakkında, fiilleri daha ağır cezayı gerektirecek suç oluşturmadığı takdirde 25 günden az olmamak kaydıyla adli para cezasına hükmolunacak. Seçimde oy kullanmayanlara da para cezası verilecek. Ceza miktarı, Maliye Bakanlığının Parasal Sınırlar ve Oranları Hakkındaki Genel Tebliği dikkate alınarak belirleneceği öğrenildi.
Etiketler : seçim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.