GÜNCEL Haber Girişi : 03 Ekim 2009 18:54

Ünyede Camiler ve Din Görevlieri Haftası

Ünyede  Camiler ve Din Görevlieri Haftası

2009 yılı ''camiler ve din görevlileri  haftası'' Ankara Kocatepe camii konferans salonunda yapılan törenle başladı.

 

Ünye müftülüğü merkez Kur'an  Kursu toplantı salonunda gerçekleşen program saat 10.00 da Ankara Kocatepe camii konferans  salonundan yapılan naklen yayının dev ekranda izlenmesiyle başladı. Canlı yayında  İlk konuşmayı din görevlileri adına Bilecik merkez camii müezzini Harun Çalışkan yaptı.

 

Kur an ı kerimi güzel  okuma yarışması Türkiye birincisi Konya Çumra Karagülle camii imam hatibi Ali Tel'in okuduğu kur'an-ı kerimin ardından  ezanı güzel okuma Türkiye 2.si, Fatih Yeni Cami Müezzin Kayyım?ı Yaşar Özsoy ve Türkiye 3.sü Kayseri Kocasinan Kurşunlu Cami imam hatibi Mustafa Baş tarafından hüseyni makamında sala okundu.

 

Ardından yine ezanı güzel okuma Türkiye birincisi, Bilecik Şerifpaşa Camii Müezzini Dursun Şahin hicaz makamında bir ezan okudu. Daha sonra Mardin ilimizde görevi başında katledilen görevlimiz adına yazılan şiiri İstanbul Fatih camii müezzin kayyumu Muharrem Dağ okudu. 

 Diyanet işleri başkanımız sn.Dr.Ali Bardakoğlu, son dönemde sosyal açılımlı din hizmetini geliştirdiklerini belirterek, Biz sadece namaz kılanların, camiye gelenlerin imamı, müezzini, hocası, müftüsü ve diyaneti değiliz. Biz toplumun 71 milyonunun hepsinin diyanetiyiz hoca efendisiyiz, hoca hanımıyız, müftüsüyüz. Böyle olduğu için artık caminin imamı yerine o bölgenin din görevlisi hizmetkarına geçmek istiyoruz dedi. Devlet bakanımız Sn Faruk Çelik ise Diyanet işleri başkanlığının yıllardan beri çıkarılamayan teşkilat yasasının çıkacağı müjdesini vererek din hizmetinin kutsallığına vurgu yaptı.

              

 Ünye ilçe Müftülüğü tarafından hazırlanan etkinlikler çerçevesinde yine bu gün saat 14.00 da Samsun 19 mayıs üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr.Hayrettin Öztürk 'sosyal açılımlı din hizmeti ve toplumda din görevlisinin yeri ve önemi' konulu bir konferans verdi.

 

 İl müftüsü Veysel Çakının da katıldığı konferansa personel yoğun bir ilgi gösterdi. Çakı  yaptığı selamlama konuşmasında 'din görevlisinin özü ve sözüyle bir bütün olması gerektiğini peygamber varisi olan bizlerin din hizmetlerini toplumun her kesimine yaymamız konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınılmaması gerektiğini belirterek tüm görevlilerin haftasını kutladı.

 

 Ünye ilçe müftüsü Mustafa Bilgiç ?'Camiler ve din görevlileri bu toplumun temel taşlarından birisidir, yüce dinimizin temsilcileri olan bizler sadece camide din hizmeti sunan bir anlayışdan vaz geçerek kalıp ve tek yönlü  bir din adamından öteye beşeri ilimlerle mücehhez  modern din adamı yetiştirme adına gayret göstermeliyiz.  Bunların kıymetini bilme adına, camiler ve din görevlileri haftası son derece önem arz etmektedir? dedi.

 

 Bilgiç  Önümüzdeki 2 hafta içinde  ilçemizeki merkez hamidiye erkek Kur?an kursunun  resmi açılışının da yapılacağını belirtti.