EKONOMİ Haber Girişi : 29 Eylül 2011 18:11

Ünye Müftüsü Aydın YIĞMAN Göreve Başladı

Ünye Müftüsü Aydın YIĞMAN Göreve Başladı

Ordu’nun Ünye İlçe Müftülüğüne atanan ve görevine başlayan ilçe müftüsü Aydın Yığman, ’Biz din hizmetini camiden alıp vatandaşın ayağına götüreceğiz’ dedi.
 
İzmir’in Ödemiş ilçesine tayini çıkan Mustafa Bilgiç’ten boşalan Ünye müftülüğü görevini devralan Aydın Yığman yerel basınla yaptığı ilk tanışma sohbetinde önemli açıklamalarda bulundu.
 
İlçe müftüsü Aydın YIĞMAN, müftülük görevinin önemli olduğunu ve bu görevi  yerine getirmek için ne tür fedakarlık gerekiyorsa yapacağını belirterek “Görevi ihmale sürükleyen merhamet, merhamet değildir,vatana ihanettir’’  Onun için görevlilerimizin görevlerini aksatmadan görevleri konusunda özellikle dikkatli olmalarını, din görevlilerine yakışır bir şekilde görevlerini yerine getirmelerini söyledi.
 
Ünye’de hizmet binası, konferans salonu, misafirhane ve imam evi gibi projelerinin olduğunu belirten müftü Aydın YIĞMAN “Biz değişimi tercih ediyoruz. Değişmeyen kişiler mezardakilerdir. Biz din hizmetini sunarken daha fazla yeniliklerden yararlanacağız. Sosyal içerikli din hizmeti de yapacağız. Din hizmetini camiden alıp vatandaşın ayağına götüreceğiz ,yani din hizmetini sadece camiiye hapsetmeyeceğiz.’’ dedi. 
YIĞMAN, Ünye’ye yabancı olmadığını ve Ünye’nin güzel insanlarıyla buluşmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, Ünye insanının müftülüğe ve din görevlilerine bakışının pozitif olduğunu belirtti. Bu vesileyle önceki müftülerimize teşekkür etti.
Müftülük olarak, hem irşat görevlerinin hem de inşaat görevlerinin olduğunu belirten Aydın YIĞMAN, İlçedeki Kur’an Kursu öğreticilerinin köylerimizde ve mahallelerimizde sohbet programları tertip edeceklerini, ayrıca merkez camiinde her gün cenazelerin  olduğunu, dolayısıyla cenaze öncesi bütün görevlilerimizin merkez camiinde vaaz etme tecrübesi elde edeceğini ifade etti.
 Yine  her ay din görevlilerimizin en az bir kitap okumasını sağlayacaklarını belirten Aydın YIĞMAN, basını takip ederek yayınlanan  bilgilendirici köşe yazılarının görevlilerimizle paylaşılacağını ifade etti.
 Sosyal içerikli din hizmeti de yapacaklarını belirten Aydın YIĞMAN, her imam arkadaşımız mahallesinde bulunan haneleri ziyaret ederek, camiilerinde,’’Ziyaret Edilen Kişilerin Dosyalarını’’ oluşturacak dedi.
 Son olarak bütün halkımızın hayır dualarını beklediğini ifade eden Müftü Aydın YIĞMAN, herkesi saygı ve sevgiyle selamladığını ifade etti.


Adem ELZEREY Ordu/Ünye