EKONOMİ Haber Girişi : 29 Mayıs 2011 02:44

Ünye Müftülüğünde Yaz Kuran Kursları Seminerleri Başladı

Ünye Müftülüğünde Yaz Kuran Kursları Seminerleri Başladı

Ünye Müftülüğü 2011 Yaz Kuran Kursu Seminerlerinin ilkini Ünye Merkez Kız Kuran Kursu salonunda yaptı. Seminer Kefeli Camii imam Hatibi Seyit UYGUN Hocanın okuduğu Kur’an’ı Kerim’in ardından, ilçe müftüsü Mustafa BİLGİǒin yaz kuran kurslarının önemi hakkında din görevlilerini bilgilendirmesi ile devam etti. Mustafa BİLGİÇ, öğrenmenin ve öğretmenin hakkında şunları söyledi; Eğer öğrenmeyi bırakırsanız zihniniz ve ruhunuz yaşlanır.

Öğrenmeyi terk etmezseniz ecel gelene kadar ruh olarak diri kalırsınız ve insan beşikten mezara kadar öğrenmek zorundadır diyerek öğrenmenin ve öğretmenin ehemmiyeti üzerinde durdu.

Mustafa BİLGİÇ aynı zamanda din görevlilerinin bu yolda birbirlerini cesaretlendirmelerini, maddi ve manevi birbirlerine destek olunmasını istedi. Dünyada en çirkin davranışın özellikle aynı meslekten olan insanların birbiri hakkında konuşmasıdır diyerek, çocuklara nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgiler vererek şunları söyledi;

Çok sevilen çocuk şımarmaz, sınır konulmayan çocuk şımarır.

Onların bir ergen olduğunu ve onlara sevgi ile yaklaşmamız gerektiğini belirten BİLGİÇ;  ergen eğitimi bir civcivi elde tutmaya benzer. Çok sıkarsan ölür, elini açarsan kaçar. Onları ne çok sıkın nede çok serbest bırakın. Her şeyi sevgi ve hoşgörü içinde eğitiminizi verin dedi. Son olarak Müftü Mustafa BİLGİÇ öğreticilerde bulunması gereken özellikleri sıralayarak;

A:Mesleki bilgilere sahip olacak

B:Genel kültüre sahip olacak

C: Pedagojik Formasyona sahip olacak

D:Hizmet bilincinde olacak

E:Ruh ve beden sağlığı yerinde olacak

F: Nükteden {mizah. espirili yetkisi } olacak

G:Kendisi ile barışık olacak {sorunlu }olmayacak

K:Kişilik-karekter ve ahlaklı olacak; diyerek 1.günün seminerini Yunus EMRE’nin mısraları ile ertesi gün devam etmek üzere bitirdi.

İlim ilim bilmektir

İlim kendin bilmektir

Sen kendini bilmezsen 

Bu nice okumaktır. Haber-Foto: Adem ELZEREY /Mustafa ÇUBUK