EKONOMİ Haber Girişi : 08 Eylül 2009 17:48

Ünye Hamidiye Mah.Kuran Kursu Hizmete Hazır

Ünye Hamidiye Mah.Kuran Kursu Hizmete Hazır
Ünye Hamidiye Mahallesi`nde bulunan ve   2400  metrekare kapalı alana sahip 6 katlı  inşaatın  Kur'an Kursu olarak hizmete açılabilmesi için İlçe Müftülüğü tarafından  yürütülen yoğun  çalışma sona erdi. 
 
 Konu ile ilgili bilgi veren İlçe Müftümüz Mustafa Bilgiç `yeni kursumuz 5 katlı, 90 yatak kapasiteli 6 derslikli olup  sadece erkek öğrencilerimize hizmet verecektir. Kursumuz, günümüzün modern eğitim şartlarına uygun olarak inşa edilmiş olup, bilgisayar destekli hafızlık çalışması için ayrıca bir bilgisayar laboratuvarı açılmıştır. Yatak odalarımız  eski koğuş sisteminin aksine öğrencilerimizin rahat edeceği bir şekilde geniş ve 4 er kişilik olarak yapılmış, tüm bina merkezi ıstma sistemiyle donatılmıştır. Kursumuzda en az 6 öğretici dini bilgiler, yüzüne, ve hafızlık eğitimi verecektir.
 
Kursumuzda öğrencilerimizin rahat ibadet edebilecekleri birde  mescidimiz var. Yemekhanemiz  her türlü hijyenik oratamın sağlandığı bir şekilde yapıldı. 2 katı yatakhane olan  bina hizmete girdiğinde ünyelinin bu binada 76 evladı yatılı olarak, 180 evladı ise gündüz eğitim görecek.
 
Böylece Ünye İlçe müftülüğü  bünyesinde yeni bir Kuran Kursu daha hizmete girmiş olacak. Kur'an kursumuzun  önümüzdeki  ekim ayında  eğitim öğretime başlayabilmesi için bütün hazırlıklar tamamlandığını belirtti.