GÜNDEM Haber Girişi : 15 Şubat 2024 00:37

Üniversite-belediye işbirliği

Üniversite-belediye işbirliği
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti.

Şehrin kalkınması ve toplumsal refahı için çalışmalarını sürdüren ve bu kapsamda istişare ziyaretlerine devam eden Rektör Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i makamında ziyaret ederek iki kurum arasında stratejik iş birliği alanları üzerinde detaylı bir şekilde fikir alışverişinde bulundu.

ÇOMAKLI: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bu ve benzeri ziyaretlerin kurumların ilişkilerini güçlendirdiğini ve başarıyı da beraberinde getirdiğini dile getiren Rektör Çomaklı, üniversitenin en önemli paydaşları arasında bulunan Büyükşehir Belediyesi ile sayısız ortak çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Toplantımızın odak noktalarından biri, gençlerin eğitimi ve istihdamıydı. Uzun zamandır gençlere yönelik eğitim programları ve mesleki beceri kazandırma projeleri konusunda ortak bir vizyon oluşturmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede, öğrencilerimizin belediyenin saha tecrübesinden yararlanmaları ve iş deneyimi kazanmaları gibi uygulamalar üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca, şehrin sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirecek ortak etkinlikler ve projeleri de masaya yatırdık. Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ile sanat etkinliklerinden, seminerlere, çevre koruma projelerinden, spor etkinliklerine kadar geniş bir yelpazede iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Bu sayede, şehrimizin güzide sakinlerinin sosyal yaşamlarına katkı sağlayacak etkinliklerin düzenlenmesini ve kültürel bir alışverişin geliştirilmesini sağlıyoruz.”

SEKMEN: ERZURUM’UN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN ORTAK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

İki kurumun güçlerini birleştirerek şehrin kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise toplumun refahı için iş birliği içinde olmanın önemine vurgu yaparak, gelecekte gerçekleştirilecek ortak projelerin heyecanını yaşadığını ifade etti.

Atatürk Üniversitesinin Erzurum’un ayrılmaz bir parçası ve vazgeçilmez bir değeri olduğuna vurgu yapan Sekmen: “Bilimi toplumla buluşturarak topyekûn kalkınmanın öncüsü olan kıymetli eğitim yuvamız ile tarih ve kültür şehri Erzurum’un gelişimine katkı sağlamak, toplumla daha güçlü bağlar kurmak amacıyla sürekli temas halindeyiz. Önümüzdeki süreçte de ortak projeler ve organizasyonlar ile şehrimizin sosyal ve ekonomik alanlardaki potansiyelini artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Ziyaret, iyi niyet temennileri ile sona erdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • KARADENİZ61 15 Şubat 2024 09:12

    SAYIN SEKMEN ERZURUM ÖĞRENCİ KENTİ, TERMİNAL CADDESİNDE ÖĞRENCİLER RESMEN SOYULUYOR, BELEDİYE SOSYAL TESİS YAPSADA O DIŞARDAN GELEN ÖĞRENCİLER SOYULMASA NASIL OLUR? TAMAM ESNAFDA KAZANSIN AMA BİR ÇAY 25-30 TL Bİ KAHVE 100-150 TL AYIP OLMUYRO MU? BAKIN REKTÖR BEYLE HAS SOHBET ETMİŞSİNİZ BU KONUYA Bİ EL ATSANIZ DİYORUM... VEYA BANA Bİ YER VERİN 2000 METREKARE YER VER BEN YAPAYIM ÖĞRENCİLER FAYDALANSIN.. CAFE, BAR, OYUN SALONU VE DİĞER SOSYAL AKTİVİTELER İÇİN NASIL OLUR BEKLİYORUM....