GÜNCEL Haber Girişi : 23 Ocak 2010 17:42

Umre Bilgilendirme Toplantısı Adana'da Yapıldı

Umre Bilgilendirme Toplantısı Adana'da Yapıldı

 

Diyanet İşleri Başkanlığının, 2009 yılı umre organizasyonunun değerlendirilmesi ve 2010 yılı umre programının tanıtılması amacıyla, 23 Ocak 2010 Cumartesi günü,  Adana Hekimevi'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Adana, Kahramanmaraş,Mersin, Hatay, Niğde, Karaman, Kilis ve Osmaniye il müftüleri, il müftü yardımcıları ve ilçe müftülerinin katıldığı toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Başkanı Seyfettin ERSOY , Umre İşleri Şubesi Müdürü  İbrahim Halil OKULU, Hac İşleri Şubesi Müdürü Enver ŞAHİNASLAN başkanlığımızın hac ve umre organizasyonu hakkında bilgi verdiler. 
 
Hac dairesi başkanı Seyfettin ERSOY, başkanlığımızın umre ve hac organizasyonunun asla bir turizm seyahati olmadığına, aksine bütün Müslümanların özlemini duyduğu bir ibadet olduğuna dikkat çekti. Ersoy konuşmasında; “bizim işimiz halkımıza en güzel hizmeti sunmak ve en rahat ortamlarda ibadet etmesini sağlamaktır. Bu bizim işimizdir. Biz bu işi yaparken asla ticari bir amacın peşinde olmadık ,dedi. Ersoy, “özellikle son üç yılda halkımız, başkanlığımızın verdiği hizmetleri takdirle karşılıyor ve umrecilerin büyük çoğunluğu başkanlığımızın organizasyonlarıyla umreye gitmeyi tercih ediyor” diyerek yıllara göre umre yapan vatandaşlarımızın sayısal bilgilerini açıkladı.

 Adana ilimizden giden umrecilerin sayısal değerlerine ve oranlarına yer verilen toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığının tercih edildiğini açıklandı.

 
2010 yılında başkanlığımızın gerçekleştireceği umre organizasyonlarında fiyatların sabitlendiğini ve geçen yıla oranla zam yapılmadığını ifade eden Ersoy konuşmasını; “bu başarı taşra teşkilatımızın başarısıdır. Biz Ankara’da, hac dairesinde toplam 42 personelle hizmet veriyoruz. Biz bu işin sadece lokomotiflik görevini yapıyoruz. Bu hizmetin asıl mimarı taşrada çalışan il müftüsü, ilçe müftüsü ve din görevlisi arkadaşlarımızdır. Bu yüzden ben sizleri canı gönülden tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diyerek tamamladı.
 
Toplantıda daha sonra; Adana Müftüsü İsmail Canbolat, Kahramanmaraş Müftüsü Bekir Gülce Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Mersin Müftüsü Niyazi Ersoy  Niğde Müftüsü Mehmet Özlen ,Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul birer konuşma yaptılar.