GÜNCEL Haber Girişi : 11 Mart 2011 14:11

Uluslararası Kur'an Sünnet ve Modern Bilimler sempozyumu İstanbul'da başladı

Uluslararası Kur'an Sünnet ve Modern Bilimler sempozyumu İstanbul'da başladı

Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi ve Muslim World Leagua tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'Uluslararası Kur'an Sünnet ve Modern Bilimler Sempozyumu' İstanbul'da başladı. Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile birçok ülkeden çok sayıda bilim adamının katıldığı sempozyum, 14 Mart'ta sona erecek.
Grand Cevahir Otel'de başlayan sempozyuma; Devlet Bakanı Faruk Çelik ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile birçok ülkeden çok sayıda bilim adamının katıldığı sempozyumda, 55 tebliğ sunulacak. Mısır, Pakistan, Senegal, Moritanya, Rusya, Endonezya, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt'in ardından 10'uncusu İstanbul'da başlayan sempozyumda, katılımcılar; tıp ve biyoloji bilimleri, yer ve deniz bilimleri, astronomi ve uzay bilimleri, insan bilimleri ve dini hikmetler ana başlıkları altında araştırmalarını paylaşacak.
Çeşitli İslam ülkelerinden gelen bilim adamları, 3 gün sürecek sempozyumda; gerek Kur'an-ı Kerim, gerekse Hz. Muhammed'in (sav) sünnetinden bilim alanlarına yansıyan izler masaya yatırılacak.

Bu alanlarda yapılan yeni bulgular ve klasik ve yeni yorumlar bilim adamlarının dikkatine sunulacak.