EKONOMİ Haber Girişi : 11 Mayıs 2011 10:09

Uluslar Arası İlahiyat Programı Öğrencilerinden Karadeniz Gezisi

Uluslar Arası İlahiyat Programı Öğrencilerinden Karadeniz Gezisi

Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın din hizmeti ve eğitimine ilişkin gittikçe artan ihtiyaç ve talepleri ile Diyanet Başkanlığının yurtdışında yürüttüğü din hizmetlerindeki verimliliğin artırılmasına yönelik düşünceleri, din hizmetlerini sunumundaki güçlü birikiminin bu ihtiyaç mahallerine Avrupa’da yetişmiş gençlerimiz üzerinden aktarılması için, Diyanet İşleri Başkanlığının girişimleri ile Avrupa ülkelerinde yetişip lise eğitimlerini bu ülkelerde tamamlayarak içinde yaşadıkları ülkenin diline ve kültürüne hâkim gençlerin öğrenim görecekleri  “Uluslararası İlahiyat Programı” 2006 yılında hayata geçirilmişti.

“Uluslararası İlahiyat Programı” kapsamında Marmara İlahiyat Fakültesinde farklı ülkelerden gelip öğrenim gören öğrencilere eğitimin yanında ülkemizin değişik bölgelerine geziler düzenlenerek , coğrafi ,kültürel özellikleri yerinde görme açısından olanak sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü bu etkinlikler kapsamında Karadeniz’in şirin illeri Trabzon ve Rize ye  gezi düzenlendi.

Trabzon ve Rize’nin tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler adına duygularını ifade eden Aysel UZUN ;Karadeniz’in güzelliği ve huzur verici doğasını resim,televizyonlardan biliyorduk.Ama yakından görünce mest olduk. Karadeniz gezimiz hem kültür,hem de manevi açıdan çok bilgilendirici ve eğlenceli geçti. Uzungöle geldiğimizde arkadaşlarım ;Dünya Böyleyse Cennet Nasıl Acaba? Mahluk böyleyse Halik nasıl acaba? dediklerini işittim .dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Organizasyonda Görevli Hocaların ilgisi kendilerini çok duygulandırdığını ifade eden öğrenciler ; güler yüz,tatlı dilin fazlasıyla mevcut olduğu ve türk misafir perverliğin en güzel örneklerinin yaşatıldığı Karadeniz turunun hayatımızın unutulmazları listesinin baş sıralarına yerleştiğini , Ayasofya Müzesiyle,Ziganasıyla,Ayder Yaylasıyla,Uzun Gölüyle yüreğimize taht kuran Karadenizi her zaman çok güzel yad edeceklerini ,Güneşin, yağmurun ve rüzgarın iç içe yaşandığı bu organizasyonda emeği geçen Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne,Trabzon Müftülüğüne ve Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ettiklerini söylediler.