EKONOMİ Haber Girişi : 03 Mayıs 2011 17:02

Ukraynalı Kateryna Müslüman Oldu

Ukraynalı Kateryna Müslüman Oldu

Seyhan Müftülüğüne Müslüman olacağını beyan ederek gelen Ukrayna uyruklu Sağlıçı Kateryna Kazmaly isimli bir bayan Seyhan Müftüsü Halil Uzun’un makamında şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Müslüman olmadan önce Müftü Halil Uzun gelen misafirine İslam’ı özet olarak anlattı. Müftü Uzun “İslam kolaylıklar dinidir, sizin şu an Müslüman olmanız daha önce gelen peygamberlerin ve İlahi kitapları inkâr etmek değil onlarla beraber son din olan İslam’ı onun kitabı Kur’an-ı Kerimi ve Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.)’i yürekten tasdik etmektir. Sizleri kutluyorum. Siz şuandan itibaren özbeöz mü’mine bir kardeşimiz oldunuz. Dünyanızı ve ahiretinizi kurtardınız” dedikten sonra Müftü Uzun’un söylediği Kelime-i Şahadeti Bayan Kateryna’da arkasından tekrar ederek Sema ismi ile beraber Ümmeti Muhammedin bir ferdi olmanın mutluluğuna ulaştı.

Yeni Müslüman olan ve çok güzel Türkçe konuşan Sema Hanım “Ben kendi arzum ve isteğimle ve aynı zamanda araştırarak, okuyarak ve gözlemleyerek Müslüman oldum. Müslüman olmayan herkese şunu tavsiye ederim. Sakın gördüğünüz her Müslümanın durum ve duruşu ile etki altında kalmayın. Ben gördüm ki her Müslüman İslam’ın bütün kurallarını bazen yerine getirmiyor. Eğer ben araştırmamış olsaydım yanlış yapan kimselerin durumlarının İslam’dan kaynaklandığını sanırdım. Bir baktım ki sevgi, paylaşma, kadınlara değer verme gibi her türlü güzel şey İslam’da var. Yani İslam güzel, kim onu tanır ve gerçekten yaşarsa oda güzelleşiyor. Ben araştırmamda bunu gördüm. Bugün burada kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olduğum için huzurluyum mutluyum. Müftülüğünüzün bana gösterdiği sıcak alakaya çok teşekkür ederim” dedi.

Seyhan Müftüsü Halil Uzun kendisine Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere çeşitli kitaplardan oluşan bir hediye seti takdim etti.