ASAYİŞ Haber Girişi : 23 Ocak 2014 12:18

ÜÇ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE ENDEN OLAN SÜRÜCÜN BANKET ÜZERİNDE ÇARPTIĞI BELİRLENDİ

ÜÇ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE ENDEN OLAN SÜRÜCÜN BANKET ÜZERİNDE ÇARPTIĞI BELİRLENDİ

Cem BAKIRCI’NIN HABERİ

ERZURUM’da geçtiğimiz Ağustos’ta kent merkezinden 17 kilometre uzaklıktaki bir tesise yüzmeye giden ve paraları kalmadığı için evlerine yürüyerek dönerken kamyonetin çarpması sonucu el ele can veren 3 çocuğun ölümüne neden olan ve 15 yıl hapis istemi ile yargılanan sürücü İlhami Bıyıklı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

BANKET ÜZERİNDE ÇARPAN SÜRÜCÜ ‘ASLİ KUSURLU’

Kaza ile ilgili Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda yaşları 9 ile 12 arasında değişen Canpolat Atmaca, Kadir Atmaca ve Ali Eren’in yola aniden çıktıkları için birinci derece kusurlu olduklarına dikkat çekilirken, şoför İlhami Bıyıklı’nın ise ‘tam kusurlu’ olduğu yönünde rapor verdi.

Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Daire Başkanlığı tarafından 02 Ocak 2014 günü verilen rapora göre,’Olay mahallinde seyrettiği yol bölümündeki geçişlerini tamamlamış olan çocuk yayalara banket üzerinde çarpması sonucu meydana gelen dikkatsizlik, tedbirsiz ve kurallara aykırı hareketiyle asli kusurludur’ raporu verdi.

ÖLEN ÇOCUKLAR BİRİNCİ DERECE KUSURLU SAYILMIŞTI

Yüzmek için gittikleri tesisten çıktıktan sonra karayolunda yürümeleri bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamarası tarafından kaydedilen çocukların 3 kilometre yol aldıktan sonra kazada ölmeleriyle ilgili olarak yargılanan İlhami Bıyıklı ilk kez hakim karşısına çıktı. Kaza ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporuna göre, yaya olan çocukların birden yola çıkmaları nedeniyle birinci derecede kusurlu olduklarına dikkat çekildi. Yine bilirkişi raporuna göre, İlhami Bıyıklı’nın ise ’sürücüler araçlarının hızını yük ve teknik özelliklerine görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmak zorundadır’ kuralını ihlal ettiği için ikinci derecede kusurlu olduğu belirtildi.


"ANİDEN ÖNÜME FIRLADILAR’

Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan 3 ila 15 yıl arasında hapis cezası istenen İlhami Bıyıklı, karar duruşmasında "Karayazı’dan Erzurum’a gelirken orta refüjde olan çocukları görünce ayağımı gazdan çektim. Çocuklar yolun ortasında durdu ve bana yol verdi. Bunun üzerine tekrar gaza basarak yolun sağından devam etmek istedim. Çocuklara yaklaştığımda aniden önüme fırladılar. Sağa doğru kaçtım ama kurtaramadım. Bu nedenle su kanalına doğru düştüm. Kazanın olduğu yer rampaydı ve hızım 65-70 kilometreydi. Radara yakalanmamak için hızım 90’a çıkmamıştı. Vicdanen rahatsızım.’ diye konuştu.

4 YIL 2 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti tutuklu bulunan sürücü İlhami Bıyıklı’yı ‘taksirle ölüme enden’ olmak suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme tutuklu bulunan Bıyıklı2nın cezaevinde yattığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

OLAY

Kaza, geçtiğimiz 1 Ağustos günü saat 15.30 sıralarında Kars- Erzurum karayolu üzerinde Hamamderesi’nde meydana geldi. Karayazı’dan Erzurum’a gelmekte olan İlhami Bıyıklı yönetimindeki PTT Genel Müdürlüğü’ne ait 06 FA 3471 plakalı kamyonet, yaşları 9 ile 12 arasında değişen Kadir Atmaca, amcasının oğlu Canpolat Atmaca ve komşuları Ali Eren Düzgün’e çarptı. Çocuklardan biri kaza yerinde, 2’si ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan sürücü İlhami Bıyıklı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.