Haber Girişi : 05 Aralık 2016 00:07

TV programları ve sükût eden ahlak kuralları

TV programları ve sükût eden ahlak kuralları
Yaz mevsiminde biraz hafifleyen Tv programları kış tarifesinde akıllara durgunluk verecek kadar edep dışı hareketler ile hareketlendi, bu saçma sapan programlar ve adet-töremizi, gelenek-göreneklerimizi, ahlak kurallarımızı çiğneyen günlük yaşamı kuşatan edepsizlikte sınır tanımayan ve edepsizliği hürriyet zanneden kadınlarla dolu. 
TV programında evlenmek isteyen yarı çıplak kadınlar, kendilerine talip olan erkeği, o pis etlerini sergileyerek iştahını kabartıp etkileyeceklerini sanıyorlar. Eski Türk filmlerinde genelevleri görürdük ama bir şeye benzetemezdik. Kadınlar yarı çıplak merdivenlerde oturuyor, erkekler dışarıda ağızlarının suyu akarak camdan onları seyrediyor ve parası olan erkek içeri girip beğendiği yarı çıplak kadını alıp odaya çıkıyordu. Filmin konusuna göre arada baba-kız, abla- kardeş, abi- kız kardeş odada karşılaşıyordu ve facia oluyordu.
Şimdi ağabeyler, kardeşler, babalar o kadar mezhebi geniş, işkembeli sığır haline geldiler ki adam soruyor "ailenin haberi var mı bana talip geldiğinden" kız omuzları üzerinden kimseyi beğenmeyen bir üstten bakışla ve yarı çıplak kıyafeti ile "evet ailemin haberi var, babamdan izin aldım geldim." Bu ne kadar utanç verici bir durum, bu kadınların hepsimi acaba ortalığın kadını. Bu nasıl bir edepsizliktir. Adam kızını, kız kardeşini para için resmen geneleve gönderiyor.
Kadın için liderliğe soyunan zavallı kadınlar; Kadın hakları dediniz, başımızın etini yediniz, Feminizm diye saçma sapan bir akım ortaya atıp, romanlar yazdınız, parsayı toplayıp ortalıktan kayboldunuz. Kadını en aşağılık duruma düşüren bu programlara neden tepki göstermiyorsunuz bakalım. Yaşantınıza çok mu uygun bu durumlar. Tehlikenin farkında değiliz. Diziler, toplumumuzu yanlış yerlere yönlendiriyor. Dizilerdeki giyim, ilişki ve daha birçok şey kültürümüze çok ters, Dini ve milli bütünlüğümüz ile alakalı değil ,demek ki sizde bu özellikler yok
AB, kendilerinde olmayan aile birliğini kurmaya çalışırken, bizim yapımcılar  mevcut düzeni alt üst etmeye çalışıyorlar bu nasıl adalettir, çoluğunuz çocuğunuz düzde kalmış, eroin, alkol, sigara yaşı dehşet verici bir şekilde aşağıya düşmüş, ahlaksızlık had safhada ve 10-15 kere evlenip-boşanan kadınların iyi bir iş yapıyormuşçasına gururla evlilik programı sunması gerçekten kara komedi.
Göz önünde, topluma mal olmuş, aklıselim olması gereken ve "sanatçıyım" diye sanatçı unvanını taşımaya çalışan ama asla kültürümüzle bağdaşmayan babasız çocuk doğurmayı marifet sayanlar, söz de sanatçı kırıkları "piç atma" denilen yöntemle çocuk doğuruyor, arkasından milletin içine tüm yüzsüzlüğü ile onurlu bir iş yapmış gibi Tv lere çıkıyorlar, genç- yaşlı herkese kötünün kötüsü örnek oluyorlar.
Hele liseli gençlerin okulun içinde el ele, sevgili olarak duvar dibinde konuşmaları insana gerçekten zul geliyor. Dört parmak etekler, tamamen çorap üstüne tişörtlerle okula gelmeler, bu nasıl bir zihniyetin ürünüdür. Sanırım senaristler kendi hayat hikâyelerinden kesitler sunuyorlar. Bir de bir kaç yıldan beri kadın olsun erkek olsun metres hayatı yaşamayı onurlu bir iş yapıyormuş gibi göstermeye çalışıyor ayrıca üç-beş yıllık metresleri ile evlenmeye kalkınca gelin hanımlar utanmadan bir de gelinlik giyiniyorlar. Beyin özürlüler bilmiyorlar ki "beyaz" saflığın, temizliğin simgesidir, elli erkeğin elinin altından geçenlere yakışmaz eğreti durur. Bir de tutturmuşlar "seviyeli bir birlikteliğimiz var" hangi seviye merak ediyorum doğrusu. Bunların ilişkisi bir ayağı kırık saç ayağı. Bu nasıl güçlü sevgi ki iki ayakla durabiliyorlar. Aslında durdukları falan da yok üç ay sonra tekme tokat ayrılıyorlar.  "Edep"  Cenab_ı Allah'ın kulların verdiği bir vasıftır, Edepsizlik erdem olmaya başlarsa ki başladı zaten eskilerin dediği gibi "at izi, it izine karıştı. Eşinin dayısı ile beraberlik yaşıyor, kız kardeşinin eşine sarkıntılık yapıyor, eve gelen misafire yazıyor, daha doğru bir değimle sadakayı saraydan çıkarmıyorlar ve ev halkı hep beraber ensest bir şekilde mutlu mesut yaşayıp gidiyorlar. Tv programlarında evlenmeye gelen genç kızlar ,ne kadar acınacak bir duruma düştüklerinin farkında değiller mi acaba, yaşlı kadınları hiç söylemeye gerek yok onları iki kaşlarının arasında yer alan edep damarı çatlamış, Allah muhafaza eylesin,ne rezil bir durum.. Yazacak çok şey var, dert büyük hem de dünyalar kadar. Neslimizi ahlak ve maneviyattan yoksunlaştıran dizilere ve bilimum TV programlarına karşı ağır yaptırım ve cezalar getirilmesini talep etmeliyiz." Avrupai giyiniyoruz ama biz Avrupalı değiliz, Allah rızası için bu unutulmamalı?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.