EKONOMİ Haber Girişi : 18 Nisan 2011 10:51

Tuzla Halkı Rahmet Peygamberi için Ağladı

Tuzla Halkı Rahmet Peygamberi için Ağladı

Karataş Tuzla Beldesinde Kutlu Doğum programı düzenledi. Pazaryerinde açık havada yapılan programa, çevre köylerden de çok sayıda vatandaşlar katıldı. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Konaklı Köyü İmamı Mehmet Çalışkan Camii İmam-Hatibi Şefik Günal tarafından Kur-an’ı Kerim ziyafeti ile devam etti.

Açılış Konuşmasını Yapan Yüreğir Müftü Vekili İbrahim ÖZTÜRK "Bütün İnsanlık, Hz. Muhammed (Sav)’e Çok Şey Borçludur.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizi anlamak ve onun sünneti üzerine yaşamak mecburiyetindeyiz." dedi. Öztürk, iyilik ve güzelliğin adı ve simgesi olan Hz. Muhammed’in bir ahlâk abidesi olduğunu söyledi.Kutlu Doğum Haftası’yla halkın kardeşlik, birlik ve beraberlik duygusu etrafında kenetlendiğini söyledi. Bilgin, katılımın yüksek olduğu programı gelenek haline getireceklerini söyledi.

Bayram havasında kutlanan programda, Fet Ahmet Gülşen Cami İmamı Semazenler ve Aydınlar İlahi Grubu sahne aldı.Adana İl Müftülüğünden Ahmet Tokdemir’in Spor Sahasına kurduğu 2 dev ekranla yapılan sunum ve sahnedeki etkinliği yansıtarak Halkın beğenisini topladı.

Sibel ŞENAL Emine Çamlı Okuduğu ilahi ve ezgilerle salandakiler göz yaşlarını tutamadı. Program yapılan dua ile son buldu.Ayrıca semazen ve havai fişek gösterileri de yapıldı, 2000 adet gül ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.