Haber Girişi : 26 Temmuz 2016 22:58

Türkiye'nin notunu indiremezler

Türkiye'nin notunu indiremezler
Türkiye demokrasi tarihinin en büyük krizlerinden birisinden yüzünün akıyla çıkıyor.
Pazar günü yapılan "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingi ve Pazartesi günü Beştepe külliyesindeki tarihi zirve darbe girişimine karşı meydanlarda yaşanan toplumsal birlikteliğin siyaset sahnesinde de yaşanabileceği konusunda ümitlenmemizi sağladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile yaptığı zirveden hoşgörü ve birlik mesajları verildi. 
Darbe girişimi ile ilgili ortak araştırma komisyon kurulması ve yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını güçlendirecek bir mini anayasa paketi için görüşülmesi kararları alındı.
Gündelik yaşamın normale dönmesi ve siyaset sahnesinde uzlaşma işaretleri ile finans piyasalarında risk primi düşmeye başladı. 
Piyasalardaki toparlanmanın ilk işaretlerini geçen hafta Perşembe günü döviz piyasasında, Cuma günü tahvil piyasasında görmüştük. 
Pazartesi günü borsada beklenen tepki hareketi geldi. MSCI Türkiye %3,7 yükselerek geçen haftaki kaybının beşte birini geri aldı.
Piyasalardaki toparlanmada siyasi risk priminin düşmesinin yanı sıra finansal istikrara ve büyümeye katkı sağlamak için bir Varlık Yönetim Fonu kurulacağı açıklaması ve önemli şirketlerin hisse geri alım açıklamaları da etkili oldu.
SPK hisse geri alımı hakkında 25.7.2016 tarihinde ek bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
Kurulumuzun 21.07.2016 tarihli halka açık ortaklıkların borsada işlem gören paylarının geri alımını herhangi bir limit söz konusu olmaksızın gerçekleştirebilmelerine dair duyurusuna ilişkin olarak 25 Temmuz itibariyle 35'i aşkın Şirketimiz kendi paylarında geri alım yapacaklarına ilişkin özel durum açıklaması yapmıştır.
Yatırımcılarını korumak amacıyla geri alım programı açıklayan ve bundan sonra açıklayacak tüm şirketlerimize teşekkür ediyoruz.

Piyasalar olumlu . ABD borsalarındaki satıcılı havaya rağmen Türkiye piyasalarının siyasi risk priminin düşmeye devam etmesiyle dünyadan olumlu ayrışmaya devam etmesini bekliyorum. 
Moody's tarafından dün düzenlenen tele konferansta çizilen olumsuz tablonun piyasayı etkilemesini beklemiyorum. 
Her alanda Milli Mücadeleye ve Millileşmeye hızla devam etmeliyiz.Bu verilerle Türkiye'nin notunu indiremezler. İndirenlerinde artırmak zorunda kalacağını ve Türkiye'ye koca bir özür borçlu olduğunu düşünüyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.