EKONOMİ Haber Girişi : 07 Şubat 2010 22:40

Türkiye'nin En Modern Kız Kur'an Kursu İzmir Yeşilyurt'ta Açıldı

Türkiye'nin En Modern Kız Kur'an Kursu İzmir Yeşilyurt'ta Açıldı

Türkiye'nin en modern kız Kur'an Kursu İzmir'in Konak ilçesi Yeşilyurt semtinde, Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından açıldı.

Merkezi ısıtma-soğutma sistemli kursta öğrenciler 5, 6 ve 7'şerli olarak odalarda kalacak. Bilgisayar donatılan 15 dersliğin bulunduğu kursta, öğrencilerin kaldığı odalarda banyo, tuvalet yer alıyor.

Açılış konuşmasını yapan Kur'an-ı Kerim Bilimlerinde Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Mehmet Oğuz Yeşil, yurdun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Küçük bir çocuğun gelip elindeki 10 lirayı gösterip 'Cebimdeki para bu kadar, başka param yok. Ne olur kabul edin, benim de inşaata katkım olsun' dediğini hatırlatan Yeşil, kursun Türkiye'nin en modern Kur'an kursu olduğuna dikkat çekti.

Hatay Kız Kur'an Kursu'nun yeni binası, yoğun bir katılımla hizmete girdi. Kursun açılışına AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Muhlis Akar, İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar, Karabağlar Müftüsü Emin Arık, Raif Cilasun Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Başkanı Yılmaz Olcay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Bir kızımızı eğitirsek bir anne eğitilmiş demek olur, bir annenin eğitilmesi de bir ailenin eğitilmesi demektir" diyen İzmir Müftüsü İbrahim Acar, açılıştaki konuşmasında, kız öğrencilerin eğitiminin gerekliliğine vurgu yaptı. Kursun iki yıl önce temelinin atıldığında 'bu bina nasıl bitecek' diye düşündüğünü açıklayan Acar, kursun kısa zamanda bitirilip açılmasından duyduğu mutluluğunu ifade etti. Bir ailede babanın eğitilmesinin bir kişi, ama annenin eğitilmesinde ise ailenin tamamının eğitilmiş olduğuna dikkat çeken Acar, "Bakmakla görmek nasıl ayrı birer kavramsa okumak ile anlamak da ayrı kavramlardır. Kur'an'ı hanımlarımız, kızlarımız bildiği zaman onlar bunu çocuklarımıza ve nesillerimize anlatacaktır. Bu yüzden kızların eğitiminde bu yurt çok önemli." dedi.

Kur'an ve bütün dinlerin peygamberlerinin 5 hedefi olduğunu söyleyen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Muhlis Akar; bunların canın, malın, neslin, aklın ve dini inancın korunması olduğunu ifade etti. Kur'an-ı Kerim iyi okunur, anlaşılır ve hayata tatbik edilirse bu hedeflerin hepsinin sağlanacağını kaydeden Akar, "Bu hizmetleri yapan kardeşlerimiz bize öncü olan kişiler, Allah onların sayılarını arttırsın. Bu binaları, hizmetleri yapmak çok güzel, bunlar gönlümüzdeki iman nurunun yansımasıdır, bundan şüphemiz yok. Bu maddi imarın yanı sıra manen de buraları imar etmeliyiz. Camilerin asıl imarı buraları cemaatle doldurmaktır, cemaat bilinciyle hareket etmektir. Bu yurtları da çağın getirdiklerine, ihtiyaçlara bakarak öğrencilerle doldurursak ve burada çağın sorularına cevap getirecek öğrenciler yetiştirirsek, inşallah bu hizmetlerimiz hedefine ulaşacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kurdelesi kesilerek yurdun açılışı gerçekleştirildi. Konuklar ve vatandaşlar daha sonra yurdu gezdi.