EKONOMİ Haber Girişi : 20 Ağustos 2011 01:17

Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi İftar Yemeği verdi

Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi İftar Yemeği verdi

Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi tarafından Gaziantep Evi Kırkayak Lokantasında iftar programı düzenlendi.
Kur-an- Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında, Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Ramazan mesajı okundu.

İftar Yemeğine Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2.Başkanı Mazhar Bilgin, Diyanet Vakfı Müfettişi Kemal Yorulmaz, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve Vali Yardımcıları, Komşu İllerin İl Müftüleri, Daire Müdürleri, Fakir Aileler, İl ve İlçe Müftülük personelleri, daire müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.

İftar Programı İl Müftüsü Ahmet Bulut’un misafirlere hoş geldiniz konuşmasında Ramazanın müminler için af, mağfiret, rahmet, bereket ve sosyal dayanışma ve yardımlaşma ayı olduğunu, bu ayın atmosferine uygun olarak eski gelenekleri yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti.Bulut, Ramazanda, birlikte oruç açmayı ve bu hazzı toplumun değişik kesimleriyle, çeşitli meslek mensuplarıyla paylaşmayı vakıf olarak bir gelenek haline getirdiklerini vurguladı.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet 2.Başkanı Mazhar Bilgin, 1975 yılında kurulan Diyanet Vakfının o günden bu güne çok değerli hizmetlere imza attığını, son günlerde ülkemizde Afrika ülkelerinde yardıma muhtaç insanlar için yardım kampanyaları başlatıldığını, Türk insanı olarak nerede bir mazlum görsek yardımına koştuğumuzu belirtti.
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali Erbaş ise İslam’da komşuluk ilişkileri konulu bir konuşma yaptı.

Daha sonra Türkiye Diyanet Vakfı’nın tanıtımı ve sinevizyon gösterimi ile devam eden program iftar duası ve ilahilerle son buldu