ERZURUM Haber Girişi : 23 Mart 2016 06:11

Turkcell 4.5G şebekesi, 81 ilde hazır

Turkcell 4.5G şebekesi, 81 ilde hazır
Turkcell, Marmara'da İstanbul, Doğu Anadolu'da Erzurum, Karadeniz'de Samsun, Akdeniz'de Adana, Ege'de ise İzmir'de düzenlediği eş zamanlı basın toplantıları ile 1 Nisan 2016 için hazır hale getirdiği 4.5G şebekesini test etti
İbrahim KELEŞ'in haberi

Geçen yıl Ağustos ayında yapılan 4.5G ihalesinde en yüksek bedeli ödeyerek en fazla frekansı alan Turkcell, bugün itibarıyla 4.5G'ye geçilmesi durumunda 81 ilde de sinyal verecek durumda olduğunu açıkladı. En fazla frekansı aldığı için en yüksek 4.5G hızını sunacak olan Turkcell, dün Türkiye'nin dört köşesinden İstanbul'a bağlanarak düzenlenen eş zamanlı basın toplantısında 4.5G şebekesini test etti.
Toplantıları İstanbul'dan koordine eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye'nin 4 tarafına dağılan Turkcell genel müdür yardımcılarına 4.5G ile bağlandı ve bu illerde gerçekleştirilen hız testlerini İstanbul'dan izledi. Türkiye'nin 5 farklı şehrinde gerçekleştirilen 4.5G hız testleri başarıyla tamamlandıktan sonra bir açıklama yapan Terzioğlu, "4.5G ihalesinde en fazla frekansı aldığımızda 'Türkiye'ye helal olsun demiştik. Arkadaşlarımız gece gündüz demeden 790 bin km yol kat etti; kimi zaman eksi 30 derecelere varan hava koşullarında, 3200 metreye varan yüksekliklerde, toplam 1.220.000 saat çalışarak dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını hazır hale getirdi. 4.5G'ye bugün geçilecek olsa biz hazırız diyoruz. 4.5G şimdiden 81 ilimize hayırlı olsun" dedi.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRECEK
Altyapı çalışmalarının, 4.5G'nin başlayacağı 1 Nisan 2016'dan sonra da aralıksız süreceğinin altını çizen Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, amaçlarının fiber hızında mobil interneti tüm Turkcell abonelerine sunmak olduğunu belirterek, "Bugün 81 ilimizde 4.5G'yi verebilecek duruma geldiysek, bu başarıda en büyük pay sahada çalışan arkadaşlarımızındır. Bu kadar büyük bir coğrafyada kurduğumuz bu şebekenin dünyada bir benzeri daha yok. 1 Nisan'dan itibaren tüm Türkiye bu şebekenin farkını hissedecek. Gece-gündüz, kar-kış demeden engelleri aşan, Türkiye'nin dört bir tarafında harika bir iş çıkaran tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

''ERZURUM'A HAYIRLI OLSUN''
Erzurum'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Doğan Erden, dünyanın en güçlü 4.5G altyapısını kurduklarını belirterek, "Işık hızında internet Erzurum'a hayırlı olsun. Işık hızında internet sayesinde Türkiye'de olduğu gibi Erzurum'da da ekonomi gelişecek. İşyerlerinin cirosu ve istihdam artacak. Hem Erzurum'un, hem Türkiye'nin geliri artacak" dedi.

YENİ MESLEKLER ORTAYA ÇIKACAK
4.5G'nin getireceği yenilikleri örnekleriyle açıklayan Erden, "Bu aslında dijital dönüşümün bir parçası. Hızlı internet eğitim sistemini, sağlık sistemini kökten değiştirecek. Altyapı ihtiyacını azaltacak. Örneğin, yeni okul ve derslik yapma ihtiyacı eskisi kadar olmayacak. Akıllı telefonun olduğu her yer sınıf olacak. Teknolojiye ayak uyduran işyerleri cirosunu artıracak ve istihdam olarak büyüyecek. Bugün bilmediğimiz yeni meslekler ortaya çıkacak. Bugün ilkokula giden çocukların yüzde 80'i şu anda bilmediğimiz meslekleri yapacak. Siparişlerinizi bir süre sonra kuryeler değil insansız hava araçları getirecek" diye konuştu.

Etiketler : turkcell
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.