EĞİTİM Haber Girişi : 07 Aralık 2015 16:22

TÜRKÇE VE MATEMATİK ÖĞRETMENLERİNE MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİM SEMİNERİ

TÜRKÇE VE MATEMATİK ÖĞRETMENLERİNE MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİM SEMİNERİ
Erzurum'da Türkçe ve Matematik öğretmenlerine yönelik mesleki gelişim eğitim semineri düzenlendi.
Palandöken/Erzurum
Erzurum'da Türkçe ve Matematik öğretmenlerine yönelik mesleki gelişim eğitim semineri düzenlendi. 
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın talimatları ile başlatılan ve ilki 7-8-9 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen KUDAKA destekli proje ile 150 İngilizce öğretmeni İngiltere den gelen eğitimciler tarafından dil öğretiminde yeni yöntem ve teknikler ana başlıklı eğitim almışlardı.
Aynı proje kapsamında KUDAKA tarafından teknik destekli olarak verilen proje ile de Ortaokullarda Görev yapan Türkçe ve Matematik öğretmeninin TEOG sınavlarında başarının artırılması yönünde eğitim almaları planlanmıştı. Bu anlamda 7-8-9 Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Türkçe ve Matematik öğretmenlerine yönelik mesleki gelişim eğitim semineri başladı.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ın talimatları doğrultusunda, Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, KUDAKA'nın desteği ile ortaokullarda görev yapan KUDAKA tarafından '2015 Yılı Teknik Destek Programı' kapsamında hayata geçirilen 'Öğretmen Eğitimi Yoluyla Kurumsal Gelişimin Desteklenmesi' projesi Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde hayata geçirildi.
Proje kapsamında ortaokullarda görev yapan Türkçe ve Matematik öğretmenlerine yönelik mesleki gelişim eğitimi düzenlenerek, TEOG sınavında il genelinde başarı durumunun yükselmesi sağlanacak. 60 Türkçe, 60 Matematik olmak üzere toplam 120 öğretmenin katılımıyla gerçekleşecek olan eğitimlerde, modern öğretim yöntem ve teknikleri, lider öğretmenlik, eğitime teknoloji entegrasyonu, alternatif ölçme ve değerlendirme araçları, TEOG sınavına yönelik soru hazırlama, öğrencilerde kavram yanılgıları ve çözüm yolları, başarıyı arttırma yolları konuları ele alınacak. Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ATASEM)'de yapılan eğitimlerin birinci gününde, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Erten Gökçe, 'Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Ve Uygulamalar, Sınıf Yönetimi ve Sınıf İçi Etkinlikler' konularında öğretmenlere seminer verecek. Eğitimlerin ikinci ve üçüncü gününde ise toplam 4 eğitim programı düzenlenecek.
Üç gün sürecek olan eğitim sonunda katılımcılara düzenlenecek törenle Vali Dr. Ahmet Altıparmak tarafından sertifika verilecek.
Etiketler : ÖĞRETMEN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.