GÜNCEL Haber Girişi : 13 Aralık 2008 16:38

Türk Hacıları Kentin önemli yerlerini geziyor

Türk Hacıları Kentin önemli yerlerini geziyor
Hac farizasını yerine getirdikten sonra Medine'ye geçen hacılar kentin kutsal ve İslam tarihi açısından önemli mekanlarını geziyor.
     Türk hacıların bir bölümü program dahilinde Türkiye'ye ya da kafile halinde geldikleri Avrupa ülkelerine dönerken, bir bölümü de Medine'de çeşitli ziyaretler yapıyor.
     Medine'ye gelen hacılar burada bir taraftan ibadetlerini sürdürürken, bir yandan da kentteki kutsal ve İslam tarihi açısından önemli yerleri ziyaret ediyor.
     Ziyaret edilen mekanların başında ise Mescid-i Nebevi (Hicret'ten sonra Medine'de Muhammed ve ashabı tarafından inşa edilen mescit) geliyor.
     Uhut Savaşı'nın geçtiği Uhud Dağı ve kabristanı, Hendek Savaşı'nın gerçekleştiği bölgedeki Yedi Mescitler, Müslümanların inşa ettiği ilk mescit olarak bilinen Kuba Mescidi, Cennetül Baki kabristanı ve Kıbleteyn Mescidi (Kıblenin Mescid-i Aksa'dan Kabe'ye çevrilmesi sırasında Hz. Peygamber'in içinde namaz kıldırmakta olduğu cami) en fazla ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor.
     Zamanlarının bir bölümünü de alışverişe ayıran hacılar özellikle hurma pazarı olarak bilinen yerden Türkiye'ye götürmek üzere kilolarca hurma satın alıyor.