Haber Girişi : 31 Temmuz 2018 13:55

TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim Eren'e açık mektup

TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim Eren'e açık mektup

Sayın Eren, sizden istirhamım, mümkünse bir kaç dakikanızı ayırarak size arzettiğim bu arzu halimi okumanızdır. Biliyorum, şu günlerde belki de evladı iyalinize bile ayıracak vaktiniz yok, zira omuzlarınıza binen yükün manevi ağırlığı yüzünden tüm mesainizi, mesuliyetini üstlendiğiniz müessesenin istikbali için harcıyorsunuz.

İyi de yapıyorsunuz.

Sayın Eren, TRT'yi yeni baştan şekillendirmek muradındasınız.

Peşinen arz edeyim ki bu çabanızı saygıyla karşılıyorum.

İçerisinde olmadığım, ama dışında da sayılmadığım bu kıymetli müessesenin dünya ölçeğinde varlık göstermesi ve acımasız yarışta rakiplerinden geri düşmemesi için elbette köklü bir tazelenmeye ihtiyacı vardı.

Sayın Eren, siz umum müdür olduğunuzdan itibaren TRT'de öyle gözle görülür bir yenilenme oldu ki, bunu en iyi TRT izleyicileri bilmektedir.

Bırakın o kimi çevrelerin, "36 yaşında TRT'nin başına geçti" şeklindeki istiskallerini... O çevreler, İsmail Cem'in 34 yaşında TRT Genel Müdürü olmasını "asrın zaferi" diye takdim etmişlerdi halbuki...

Sizinle birlikte TRT ezber bozdu...

Bugün Bebek'te ve Batman'da TRT aynı anda üstelik de rekor düzeyde izleniyorsa, bunu sizin yönetim anlayışınız ve değerli çalışma arkadaşlarınız başardı.

Siz TRT'ye değer kazandırdınız, değerine halel getirmediniz.

Sayın Eren, duyuyorum ki TRT'yi yüceltmek için hazırladığınız programınız içerisinde, bölgelerdeki TRT Müdürlükleri'ni de feshetmek varmış!

Sayın Eren, hayatta öyle şeyler vardır ki her zaman iki kere iki dört etmez.

Siz ki ziyadesiyle yüksek ilim tahsil etmiş bir değerli vatan evladısınız.

Niye her zaman iki kere iki dört etmez bilirsiniz.

TRT'yi hantal yapısından kurtarmak ve daha aktif bir hale getirmek isteminizi canı gönülden destekliyorum.

Elbette ki...

TRT birilerinin arpalığı olmasın, TRT yaşlılar kampı olmasın, TRT habercilikte de dünya ölçeğinde başak olsun, TRT sırf birilerine maaş ödeyen bir kasa olmasın, TRT eş dost ilişkilerine kurban edilen bir yağma hasan böreği olmasın, TRT üretmeden tüketen asalakların karargahı olmasın, TRT birilerinin kişisel duygularını tatmin ettiği bir mekan olmasın, TRT hiç bir şey üretmediği halde her ay kamyon yükü maaş alan ama yüzlerini kimselerin görmediği sözde yayıncıların adresi olmasın...

Bütün bunlara itirazımız yok...

Sayın Eren, muhakkak siz de biliyorsunuzdur da izninizle bir kez de ben hatırlatayım, bu TRT aynı zamanda birbirinden kıymetli insanların canla başla bu ülke ve bu millet için çaba harcadığı bir kurumun adıdır...

Sizden istirhamımız  kurunun yanında yaşı da yakmamanızdır.

Sayın Eren, başka bölgeleri bilmiyorum. Size Erzurum'dan söz etmek istiyorum.

TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü, 1960'lı yıllardan itibaren bu şehirle etle kemik misali kaynaşmış bir yerdir.

Yanlış anlamayacağınızı  umarak itiraf edeyim ki, bu köklü kuruluş sizin umum müdürü olduğunuzdan buyana gerçek yayıncılık yapmaya başladı.

Çünkü siz TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü'nde bulunan başta Ayça Alemdar olmak üzere diğer sorumlulara  "ben sizden sadece yayıncılık yapmanızı istiyorum" dediniz.

Ayça Alemdar da tam olarak işte bunu yaptı ve TRT'yi kimseye pay etmedi, TRT'yi bu milletin ortak paydası yaptı.

Küçülün, tasarruf yapın, fazlalıklardan kurtulun, israfın önüne geçin, kurumu yağmalattırmayın...

Eyvallah...

Fakat Sayın Eren bizim radyomuza kıymayın, bırakın bu mahzun şehrin maziden devraldığı bir hatırası yaşasın...

Sayın Eren, bendeniz sizin canla başla mücadele ettiğiniz kurumunuzun Erzurum şubesinde radyoda haftada bir program yapıyorum. Fakat bu arzu halim bendenizin programıyla zerre kadar alakalı değil.

Niye biliyor musunuz, zaten "tasarruf delisi" olan Ayça Alemdar bana herhangi bir telif ödemiyor, neymiş efendim kurum tasarruf yapıyormuş...

Canı sağolsun...

O'na da size de feda olsun...

İşin latifesi bir yana muhterem umum müdürüm, lütfen şu kararınızı bir daha gözden geçiriniz.

"TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü" yazıyor ya...

Biz istiyoruz ki o tabela oradan hiç inmesin.

Trabzon'da da inmesin, İzmir’de de inmesin, Mersin'de de inmesin, Diyarbakır'da da inmesin...

Muhterem Umum Müdürüm Eren, yaşça sizden büyüğüm, ama siz yolda benden ilerdesiniz. Bu sebeple çok iyi biliyorsunuz ki devlet, kimi hallerde bir tüccar gibi davranamaz: Kar-zarar ilişkisinin arandığı durumlar vardır, bile bile zararın göze alındığı şartlar da...

Ez cümle:

Sayın Eren, siz yapmayı planladığınız yeniden yapılanma içerisinde elbette kendinize göre haklı uygulamalar yapacaksınız. Lakin unutmayın ki Erzurum'da ya da diğer bölgelerde söküp atmayı düşündüğünüz kurumlar yalnızca birer levhadan ibaret olan yerler değil, o şehirlerin, o bölgelerin hafızası, kültürü, mazisi ve bir değeridir.

Siz illa da "Ben bir icra memuruyum, emzikteki bu bebeği anasından alıp babasına teslim edeceğim" diyorsanız, -ki, böyle düşündüğünüze inanmam- o halde buyurun işlem yapın...

Etiketler : şener
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.