EKONOMİ Haber Girişi : 29 Ekim 2010 02:10

Trabzon Vakfıkebirde Hizmet İçi Eğitim Kursu

Trabzon Vakfıkebirde Hizmet İçi Eğitim Kursu

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne Bağlı 20 Din Görevlisi (İmam-Hatip) Hizmet İçi Eğitim Kursunu Başarı İle Tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın din görevlilerine yönelik; hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen 5 haftalık hizmet içi eğitim kursuna 20 kursiyer (imam-hatip) katıldı.
Trabzon Merkez Tabakhane Camii Müezzin-Kayyım'ı Hafız Talha Taşkın'ın rehber öğretici olarak katıldığı hizmet içi eğitim kursunda din görevlilerine; "Kur an-ı Kerim-i güzel okuma, öğrenme ve öğretme teknikleri yanında, makamında  ezan, sala ve kamet okuma ile hitabet konularında dersler verildi.
Kursun tamamlanmasının ardından İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir ve Kurs Öğreticisi Talha Taşkın başkanlığında, Aydoğdu Köyü Camii İmam-Hatibi Hafız Salih Taşkın'ında katılımıyla oluşturulan komisyonda, kursa katılan 20 kursiyer'in başarı durumları değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda hizmet içi eğitim kursuna katılan din görevlilerinin gösterdikleri başarı İlçe Müftüsü Tokdemir ve Öğretici Taşkın'ın yüzünü güldürdü. İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, kursiyerlerin düzenlenen hizmet içi eğitim kursunu başarı ile tamamlamalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek rehber öğretici Hafız Talha Taşkın ve din görevlilerini tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.
İlahiyat Ön Lisans mezunu, aynı zamanda İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi'nin Tashih-i Huruf kursunun ikinci dönem mezunlarından olan rehber öğretici Hafız Talha Taşkın ise konuşmasında; "Açılan hizmet içi eğitim kursumuzda din görevlisi arkadaşlarımıza; Kur an-ı Kerim-i güzel okuma, öğrenme ve öğretme teknikleri, makamında  ezan, sala ve kamet olmak üzere hitabet, beşeri ilişkiler ve pedagojik formasyon konularında dersler vermeye çalıştık. Bütün arkadaşlarımız yoğun bir çalışma temposu ortaya koydular ve kursun sonuna geldiğimizde başarmanın ve başarılı olmanın sevincini ve mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Aynı zamanda çok güzel beraberliklerimiz oldu. İlçe Müftümüz başta olmak üzere tüm arkadaşlarımızın bize göstermiş oldukları ilgi, alaka ve misafir perverliklerine teşekkür ediyorum; ve bundan sonraki hizmet hayatında kendilerine başarılar diliyorum" dedi.
Kursiyerler ise düzenlenen hizmet içi eğitim kursuna katılmaktan oldukça memnun ifadelerle; "Hocamızdan çok memnunuz; bundan sonraki yıllarda da ilçemizde hizmet içi eğitim kursu açılacak olursa biz yine kendisini istiyoruz. Bilgisinden ve mesleki tecrübesinden fevkalade istifade ettik. Bizde kendisine teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz" dediler.
Özellikle mesleki konularda hizmet içi eğitim kurslarının ne derece faydalı olduğunu düşünüyor sunuz? Sorumuza ise din görevlileri arkadaşlarımız şu yanıtı verdiler; "Biliyorsunuz ki ilmin ve ilim öğrenmenin bir sınırı yok. Kur'an ilminin sonu yok. Bir insan her şeyi bildiğini iddia edemez. İnsan bildiği kadarının alimidir; bilmediğinin ise cahilidir. İnsan her şeyi bildiğini söylerse yanılır. Bilseydi zaten, her şeyi bilemeyebileceğini bilir ve kabul ederdi. Dolayısıyla; bu manada bizim bildiklerimizin yanında bilmediğimiz çok şeylerde var. İşte burada bilmediklerimizden bir kısmını öğrenme fırsatı bulduk; bildiklerimizi de tekrar etmek suretiyle pekiştirmiş olduk. O nedenle biz, bu kursların çok önemli, gerekli ve faydalı olduğuna inanıyoruz." dediler.
Daha sonra kursa katılan din görevlilerinin organizasyonu ile; İlçe'ye bağlı Ballı Köyü sınırları içerisinde bulunan, kursiyerlerden Ahmet Kopal'ın kardeşinin çalıştırdığı Kobal Alabalık Tesisleri'ne giden İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, Rehber Öğretici Talha Taşkın ve din görevlileri birlikte yemek yediler ve çay içtiler.