GÜNCEL Haber Girişi : 07 Mart 2009 18:13

Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut Kandil Mesajı

Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut Kandil Mesajı
Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut, tüm insanlığın Hz. Muhammed'i (sav) anlamaya ve insanlığa hediye ettiği Muhammedi sevgi ile şekillenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bulut, yarın idrak edilecek Mevlit Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed'in (sav) gelişiyle insanlığın hiç değişmediği şekilde değiştiğini, dünyanın da hiç güzelleşmediği biçimde güzelleştiğini belirtti. İnsanlık için bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşrifinin 1438. yıldönümünün yarın idrak edileceğini hatırlatan Bulut, "Yüce yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi, ilahi vahyin son ve tamamlayıcı halkası Hz. Muhammet'in Allah'tan getirdiği mesajları anlamak, O'nun bu doğrultuda ortaya koyduğu örnek ahlakı özümsemek, O'na duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak amacıyla milletimiz, her yıl artan bir heyecanla O'nun dünyaya gelişini Mevlit Kandili olarak kutlamaktadır." dedi.

Hz. Peygambar'in Yüce Allah'ın insanlığa en büyük lütfu olduğuna işaret eden Bulut, şöyle devam etti: "O'nun ümmetinden olmak ayrı bir bahtiyarlıktır. Bu kutsal gece vesilesiyle Allah'a imanımızı, Peygamberimiz'e sevgi ve bağımlılığımızı yeniden gözden geçirmeli ve O'nun getirdiği ilahi emir ve yasaklara ne kadar tabi olduğumuzun vicdani muhasebesini yapmalıyız. Çünkü bugün toplum ve tüm insanlık olarak O'nu anlamaya, anlatmaya ve insanlığa hediye ettiği Muhammedi sevgi ile şekillenmeye muhtacız." (CİHAN)