EKONOMİ Haber Girişi : 27 Ocak 2011 11:02

Tortum Müftülüğünden Bölge Toplantıları

Tortum Müftülüğünden Bölge Toplantıları

Diyanet İşleri Başkanlığı Adına Tortum İlçe Müftülüğü tarafından bölgede yürütmekte olan din hizmetlerini daha verimli ve aktif hale getirebilmek, ilçenin coğrafi yapısı gereği bölümler halinde ele almak, sorunları yerinde görmek ve bölgede görev yapan Din görevlilerini bir araya getirmek suretiyle kaynaşmalarını sağlayıp ortak sorunlarına çözümler üretmek amacıyla yapılmakta olan bölgesel toplantıların 3. sü Esendurak istikametinde bulunan sekiz köyün Din görevlilerinin katılımlarıyla İlçe müftümüz Celal BÜYÜK’ün başkanlığında Kazandere Köyü’nde yapıldı.

   Bölge toplantısında öncelikle bölgedeki aile içi sorunlar, eğitim sorunları ve cami içi hizmetlerde karşılaşılan sıkıntılarla din görevlilerinin problemleri masaya yatırıldı. Toplantıda bölgede görev yapan din görevlilerinin hazırlamış oldukları raporlar ilçe müftüsü  Celal BÜYÜK'e  her bir köy görevlisi tarafından sunuldu.

Toplantı sonunda; bölgede var olan aile içi problemlerin çözümünde cami dışı din hizmetlerinin yaygınlaştırılması, ilçe genelindeki bayan kur’ân Kursu öğreticilerinden faydalanılması, büyük köylerde bayanlara yönelik olarak Kur’ân Kurslarının açılması çalışmalarının başlatılması, cami içinde belli vakitlerde meal dersleri yapılması, bakım-onarım gerektiren camilerde imkanlar ölçüsünde bakım-onarım yapılması ve çocuklarının eğitimi sebebiyle ailelerinden ayrı yaşayan din görevlilerinin sorunlarının ilgili makamlara iletilmesine karar verildi.    

   Toplantıda ayrıca bölgede yaygın olan batıl inanç ve hurafelerin tespiti ve izale yöntemleri de görüşülerek çözüm önerileri ortaya konuldu.

   Toplantıdan sonra ilçe müftüsü başkanlığında ki din görevlileri , yapımı devam etmekte olan köy camii inşaatını gezdi ve ilgililerden inşaatla alakalı bilgiler aldı.