GÜNDEM Haber Girişi : 16 Şubat 2023 23:31

TOBB’un konut seferberliğine Erzurum’dan destek

TOBB’un konut seferberliğine Erzurum’dan destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile bağlı oda ve borsalar, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’a bağlı Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkalarıyla online toplantıda bir araya gelerek iş dünyasının deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmaları değerlendirdiler.

Toplantının açış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaşanan depremden duydukları büyük üzüntüyü dile getirerek, felaketin yaralarının sarılması için iş dünyasının ilk andan itibaren harekete geçtiğini ve toplanan yardımların koordineli bir şekilde deprem bölgesine ulaştırıldığını söyledi. Deprem bölgesinde oda ve borsa başkanlarıyla bölgede incelemelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Hisarcıklıoğlu, devam eden süreçte yapılacak çalışmalarla ilgili tespitlerde bulunduklarını vurguladı.

BAKAN MUŞ: MİLLET OLMA ŞUURUNU ORTAYA KOYDUK

Toplantıda daha sonra konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise 100 bin kilometrekareden fazla bir alanı etkileyen depremin ardından 86 milyonun millet olma şuurunu ortaya koyduğunu belirterek, “Bu felakette gördük ki insanlarımız elinden gelenin fazlasını yapmaya çaba gösteriyor. Depremden zarar gören illerimizle her an irtibat halindeyiz. İhtiyaçları anında çözmeye çaba gösteriyoruz” dedi. Depremin ardından iş dünyasının yardımlar konusunda gösterdiği reaksiyonun takdire şayan olduğunun kaydeden Bakan Muş, “İş dünyamız depremin hemen sonrasında felaket bölgesine ulaşmak için büyük bir hassasiyetle çok hızlı tepki verdi. İş insanlarımız, vatandaşlarımız, yardım kuruluşları yardımları en kısa sürede deprem bölgesine ulaştırmak için adeta yarışa girdi. Hepsine minnettarız. Yapılan bu yardım yarışını ne biz ne de milletimiz asla unutmayacaktır” dedi.

HİSARCIKLIOĞLU: KONUT SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ

Toplantıda, TOBB çatısı altında Oda ve Borsaların katılımıyla ‘Türk İş Dünyası Kalıcı Deprem Konutları Yardım Kampanyası’ başlatılması gündeme geldi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapılan istişare sonucu böyle bir kampanya başlatmayı düşündüklerini belirterek, “Bütün Oda ve Borsalarımızın yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından firmalarımızı ve hayırsever vatandaşlarımızı da başlatacağımız bu konut seferberliğine katılmaya teşvik edeceğiz. Her Oda ve Borsamızın, her firmamızın, imkanları ölçüsünde bu kampanyaya destek vereceğine gönülden inanıyoruz. Ayrıca yapılacak konutlarla ilgili de TOKİ ile irtibata geçip süreci hızlandırmaya çalışacağız” dedi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş da, TOBB’un böyle bir kampanya başlatmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, bu duyarlılığından dolayı iş dünyasına teşekkür etti.

ÖZAKALIN: KONUT KAMPANYASINA DESTEK VERECEĞİZ

Online toplantıya katılan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın da, ETSO, Erzurum TB, Pasinler TSO, Oltu TSO, Erzurum Esnaf Odaları, 1. OSB, DAİB, diğer STK'lar ve hayırsever vatandaşlarımızın işbirliğinde oluşturulan, ‘Erzurum İş Dünyası Deprem Koordinasyon Merkezi’ olarak deprem bölgesine 25 Tır yardım malzemesi gönderdiklerini belirtti. Yardımların, gönderildiği illerdeki oda/borsalar ve ilgili kamu kurumlarına teslimatının yapıldığının mutlaka teyit edildiğini anlatan Başkan Özakalın şunları söyledi; “Milletimiz bu büyük felakette acıları paylaşmanın, birlik olmanın ve dayanışmanın ne demek olduğunu bütün benliğiyle hissetti. Daha önce ifade ettiğimiz gibi; felaketin boyutu çok büyük olduğu için yardımların da sürdürülebilir olması çok önemli... Erzurum iş dünyası olarak başlattığımız nakdi yardım kampanyası devam ediyor. TOBB’un başlattığı konut kampanyasına da imkanlarımızın el verdiği en üst seviyede destek olmaya, orada sıcak bir yuvaya muhtaç insanlarımızın bu ihtiyacını elimizden geldiği ölçüde gidermeye azami gayret göstereceğiz. Gün, birlik olma, acıları paylaşma ve yaraları sarma günüdür” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.