GÜNDEM Haber Girişi : 13 Haziran 2017 16:45

TKDK'dan bayram müjdesi

TKDK'dan bayram müjdesi
Tarım ve Hayvancılık merkezi olan Erzurum'da kırsal kalkınma yatırımları büyük önem taşıyor. Kırsal kalkınmanın öncü kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum tarım ve hayvancılığında çıtayı yükseltmeye devam ediyor.

Tarım ve Hayvancılık merkezi olan Erzurum'da kırsal kalkınma yatırımları büyük önem taşıyor. Kırsal kalkınmanın öncü kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum tarım ve hayvancılığında çıtayı yükseltmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda IPARD I Programıyla Erzurum'da 112 projeye yaklaşık 40 Milyon TL hibe ödemesi sağlayan TKDK; vermiş olduğu bu hibe destekleri ile Erzurum ekonomisine yaklaşık 98 Milyon TL yatırıma öncülük etti. TKDK tarafından desteklenen bu yatırımlar sayesinde Erzurum iline doğrudan ve dolaylı olmak üzere yaklaşık 1400 kişilik istihdam sağlandı.

TKDK, hem IPARD II Programı Birinci başvuru çağrı döneminde sunulan projelerin sözleşmelerini imzalayarak hem de yeni çağrı ilanıyla vatandaşlarımıza bayram müjdesi verdi. 

Yapılan yeni sözleşmeler ile Erzurum İl Koordinatörlüğü 9 adet süt ve 16 besi hayvancılığı projesi ve Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi kapsamında ise 12 adet arıcılık projesi ile ilimiz tarım ve hayvancılığına önemli destek sağlayacaktır. Bu sayede Erzurum iline AB standartlarına uygun 37 adet modern ve yeni hayvancılık işletmesi kazandırılacaktır.

Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla ÖZLÜ ayrıca şunları ifade etti; "Kurumumuz IPARD II Programı'nın uygulanması ve fonların dağıtımı için AB'den gerekli olan akreditasyonu sağladı.

Akreditasyonun alınmasından kısa bir süre sonra da kurumumuz ile sözleşmeye hak kazanan başvuru sahiplerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantıda vatandaşlarımızın ve kurumumuzun hak ve görevlerini detaylı bir şekilde anlattık. Daha sonra sözleşme imzalamaya karar veren yatırımcılarımızla sözleşmelerimizi yaptık. Önümüzde önemli ve kıymetli bir süreç var ve bu süreci önemsiyoruz.

Kurumumuz bir taraftan IPARD II Birinci çağrı sözleşmelerini yaparken diğer taraftan yeni yatırımlara destek vermek için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu bağlamda kurumumuz 12.06.2017 tarihinde tarımsal ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması kapsamında mandıralar, süt toplama merkezleri, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı kesimhaneler, et işleme tesisleri, su ürünlerini işleyen işletmeler ile meyve ve sebze ürünlerini işleyip pazarlayacak işletmelere yönelik 2. Başvuru çağrı ilanına çıkmıştır. İlgili sektörlere yönelik hibe oranımız % 50 olarak belirlenmiş olup yatırımlar kapsamında yapım işleri, makine ve ekipman alımları ile mimarlık, mühendislik ve danışmanlık hizmetleri kapsamında ödenecek tutarlarda KDV muafiyeti uygulanacaktır. Bu çağrıda kullanılmak üzere 122 Milyon Avro civarında bir bütçe ayrılmıştır. Kurumumuza müracaat etmek isteyen vatandaşlarımız projelerini 06-26.09.2017 tarihleri arasında İl Koordinatörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımız çağrı ilanı ile ilgili detaylı bilgilere TKDK'nın resmi web sitesinden ulaşabilirler'' dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.