ERZURUM Haber Girişi : 23 Ekim 2015 23:56

Ticaret İl Müdürü Güneş, tüketicileri uyardı

Ticaret İl Müdürü Güneş, tüketicileri uyardı
Erzurum Ticaret İl Müdürü Muhammet Güneş, son zamanlarda Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru yapmış olan bazı şahısların telefonla aranarak kredi kartı bilgilerinin istendiğini belirterek, tüketicilerin dolandırıcılığa karşı uyanık olmasını istedi.
Güneş, tüketici hakem heyeti kararlarının posta yoluyla tebliğ edildiğini belirterek, şunları söyledi:
''Son zamanlarda Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru yapmış olan tüketicilerin bazı şahıslarca telefonla aranarak "hakem heyetinizdeki başvurunuz sonuçlandı, kredi kartı bilgilerinizi ya da kimlik bilgilerinizi verdiğiniz takdirde hesabınıza paranız yatırılacaktır" diyenlere itibar edilmemelidir. Bu kişiler dolandırıcıdır. Tüketici Hakem Heyetlerinin kararları resmi prosedürle posta yoluyla tebliğ ediliyor ''
Güneş, dolancılık konusunda mağdur olan tüketicilerin savcılıklara başvurmasını istedi.
Erzurum Ticaret İl Müdürlüğü denetim personellerinin mağaza ve market gibi işyerlerinde ürün fiyat etiket denetimi yaptığını anımsatan Güneş, işyerlerindeki ürün fiyatlarının reyonda ve kasada aynı olması gerektiğine dikkat çekti.
Güneş, bu denetimler sonucu reyon ve kasa fiyatlarının aynı olmaması durumunda 220 TL'den başlamak üzere idari para cezalarının uygulanacağını da sözlerine ekledi.
Etiketler : ticaret
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.