EKONOMİ Haber Girişi : 15 Nisan 2010 00:15

Teslise inanmayan Katolik Filipinli, İslam'ı seçti

Teslise inanmayan Katolik Filipinli, İslam'ı seçti
Müslüman olan Filipinli Rose Glenda Gonzales Şakrak (35), bu kararında, Hristiyanlık'taki teslis (üçleme, Baba-Oğul-Kutsal Ruh) akidesine inanmamasının etkili olduğunu söyledi.
 
İzmirli inşaat mühendisi İrfan Şakrak (38) ile dört yıl önce Dubai'de tanışarak Filipinler'de evlenen Katolik Rose Glenda, Karabağlar İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreniyle İslam dinine girerek Zeynep ismini aldı.
 
Çocukluğundan beri teslise karşı olduğunu belirten Zeynep Gonzales Şakrak, "Allah'ın birliğine hep iman ettim. Eşim İrfan ile tanıştıktan sonra İslamiyet'i yakından tanıma ve araştırma fırsatı buldum. İslam'ı kendi inancıma uygun gördüm ve tamamen kendi irademle tercih ettim." dedi. Dünyada birbirinden farklı birçok İncil bulunduğu için arayış içine girdiğini anlatan Şakrak, "Kur'ân-ı Kerîm nüshalarının ise hepsi aynı. Onun yegâne Allah kelâmı olduğuna yürekten inanarak, eşime Müslüman olmak istediğimi söyledim. O da beni Türkiye'ye getirdi. Şu anda dünyanın en mutlu insanı benim, aradığım huzur ve gerçek mutluluğu buldum." şeklinde konuştu.
 
Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Zeynep Gonzales Şakrak'a. Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar hediye eden Karabağlar İlçe Müftüsü Emin Arık ise, "Şu andan itibaren hayatınızda bembeyaz bir sayfa açıldı. Sizi tebrik ediyor ve eşinizle birlikte ömür boyu mutluluklar diliyorum." dedi.