ERZURUM Haber Girişi : 27 Nisan 2016 12:13

"TEŞEKKÜR EDERİZ MEHMET SEKMEN AMCA"

Erzurum'da kayak sporunu öğrenen beş bin çocuk kendilerine sunulan imkân ve destekten ötürü Başkan Mehmet Sekmen'e teşekkür klibi hazırladı.
Erzurum'da kayak sporunu öğrenen beş bin çocuk kendilerine sunulan imkân ve destekten ötürü Başkan Mehmet Sekmen'e teşekkür klibi hazırladı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Kış Spor Okulları Kayak Eğitim Programı Sertifika Töreni'ne katılan Sekmen, çocukların yoğun sevgisiyle karşılaştı. Salona girer girmez tezahürat ve sloganlar eşliğinde karşılanan Sekmen, çocukların kendisine hazırladığı "Teşekkür ederiz Mehmet Sekmen Amca" başlıklı klibi izledi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, "Belediye olarak çocuklarımızın, gençlerimizin gerek sportif gerek kültürel gerekse eğitimsel anlamda yetişmelerine büyük önem veriyoruz. Sevgili öğrenciler, biz istiyoruz ki sizler günün şartlarında iyi eğitim almış, sosyal alanda iyi yetişmiş, kültürel alanda birikimi olan gençler olarak yetişin. Bugün yaşlarınız küçük amma sizler yarının büyükleri olacaksınız" dedi. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizler büyük adam olacaksınız, büyük? Sizin iyi yetişmeniz için, 'Aman ha bu çocuklara iyi bakın, bunları iyi yetiştirin, Erzurum'dan iyi devlet adamı yetişsin, iyi sanayici yetişsin, iyi tüccar yetişsin, girişimci, yetenekli, gayretli gençler olsun. Spor alanında unvana sahip gençler yetişsin. Kültürel alanda, sanatsal alanda iyi gençler olsunlar' diye bize devamlı tembihte bulunuyorlar. Biz de siz sevgili gençlerimizin Erzurum'da hem iyi bir eğitim almanıza hem de sportif alanda, sanatsal alanda iyi yetişmenize gayret ediyoruz. Busene 5000'e yakın yavrumuza kayak öğrettik. Yazın da hiçbir para almadan spor elbiselerini, ulaşım ve yemek masraflarını karşılayarak yavrularımıza değişik spor branşlarında kurs vereceğiz. Yaz Spor Okulları'na katılması için tüm yavrularımızı davet ediyorum. Erzurum'da herkesi spor yapmaya davet ediyorum. Erzurum'da olup da kayak bilmeyen, kızak kaymayan olmamalı. Erzurum'da yaşayıp da ata binmeyi bilmeyen olmamalı. Bu üç sporu herkes bilmeli, en azından birini bilmeliyiz. Mutlaka ata binmeyen kalmasın. Yine kızak binmeyen kalmasın. Bu arada yüzme bilmeyen de kalmasın. Bunun için her ilçemize bir spor kompleksi yapacağız. Şehrimizin de 5-6 bölgesinde komplike spor tesislerimiz olmalı. Böylece spor alanında önemli bir aşama kaydetmeliyiz. Bir şartımız daha var; derslerinizde başarılı olun." 
"ÇOCUKLAR BU ŞEHİRDE ÇOK ŞANSLI ÇÜNKÜ BAŞKAN SEKMEN VAR"
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, konuşmasında çocukların çok şanslı olduğunu ifade etti. Taşkesenligil, şöyle konuştu: "Sevgili çocuklar izlediğim bu slayt gösterisinde sizlerin ne kadar şanslı olduğunu gördüm. Burada bulunan büyüklerinizin hiç birisi bu imkânlara sahip değildi. Hiç birisi bu kayak kıyafetlerine, kayak takımlarına sahip değildi. Bizim zamanımızda böyle bir dağ da yoktu. Aslında vardı ama yoktu. Çünkü keşfedilmemişti. Dolayısıyla siz çok şanslısınız. O zamanlar böyle bir Belediye Başkanı da yoktu. O zamanki belediye kayak yaptırmıyordu. Çünkü bu imkânlar yoktu. Şimdi baktığımızda, aslında asli işi olmamasına rağmen eğitimde, sporda çok büyük mesafeler kat eden ve sporu geldiği günden beri destekleyen, ilimizde sadece 2015 yılı içerisinde 133 tane ulusal sportif aktiviteye aktif olarak destek veren, 13 tane uluslararası faaliyeti destekleyen ve sponsor olan Büyükşehir Belediyemize sizler adına teşekkür ediyorum. Bu kayağa yapılan yatırımların karşılıksız kalmayacağını, çünkü kayağın kış turizmine, ülke ekonomisine olan katkısının büyük olacağını ve yine sivil toplum örgütleriyle beraber Büyükşehir Belediyemizin katkısının da çok büyük olduğunu düşünüyorum; hizmetlerinin devamını bekliyorum. Başkanımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum." Konuşmaların ardından Başkan Sekmen ve diğer yetkililer, çocuklara sertifikalarını verdi.
Etiketler : sekmen
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.