Haber Girişi : 30 Haziran 2016 11:48

Terörü lanetliyorum..!

Terörü lanetliyorum..!
Atatürk Hava Limanında dün gerçekleştirilen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği hain terörist saldırıyı lanetliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 
Terörist saldırıyla,Türkiye'ye ve insanımıza bedel ödetmeye çalışan akıl fukarası caniler devletimizin çelik yumruğunu ve milletimizin sarsılmaz ferasetini mutlaka görecekler.
Dış politikada üst üste hamleler yaptığımız bir dönemde böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olması en hafif değimle manidar.
Türkiye düşmanlarının ve hainlerin kolkola olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bu kirli ittifaka karşı bir milli mücadele ruhu ortaya koymamız gerekiyor.
Yediden yetmişe, maskeleri düşen Tam Bağımsız ve Büyük Türkiye düşmanlarına  İstiklal Mücadelesi nasıl oluru göstermenin zamanı geldi.
Bu odaklara vereceğimiz en iyi cevap sırt sırta verip ülkemiz için durmadan çalışmak olacaktır.
Ekonomik temellere dayalı savaşların yerini yaşadığımız yüz yılda malesef terör saldırıları aldı.
Küresel şer odakları, beğenmedikleri ülke yönetimlerini yahut belirledikleri politikalar dışında hareket eden ülkelri terör eli ile hizaya getirme gayretindeler. 
Onların bütün bu gayretlerine karşın;
Küresel risk iştahındaki toparlanmaya paralel Türk lirasının güçlü seyri Borsa İstanbul'daki kayıpların sınırlı olmasını sağlıyor.
 Dünya piyasalarında Brexit fırtınası sonrası oluşan iyimser hava devam ediyor. 
Emin limanlardan yeniden açık denize çıkan küresel yatırımcıların alışlarıyla Salı günü hisse senedinden, emtiaya, özel sektör tahvilinden, gelişmekte olan ülke varlıklarına, tüm piyasalarda fırtına sonrası bereketi yaşanıyor. 

Birleşik Krallığın Avrupa Birliğinden çıkmasının küresel büyüme üzerindeki etkisinin %0,1-0,2 ile sınırlı kalacağına ve bu etkinin de büyük ölçüde FED, ECB ve BOJ'un genişleyici para politikalarıyla bertaraf edileceğine inanan piyasalarda yeni bir yükseliş dalgası başladı.
Küresel risk iştahındaki toparlanma ve jeopolitik risklerdeki azalmaya paralel Borsa İstanbul gelen alımlarla yükseliyor.
Borsadaki yükseliş çabuk ve sert oldu. 
MSCI Türkiye Salı günü %3,8 artış ile gelişmekte olan piyasaların neredeyse üç katına yakın bir hızla değer kazandı.
Dün Atatürk Hava Limanı'nda gerçekleştirilen hain saldırıya rağmen Türkiye piyasaları için olumlu görüşler korunuyor.
Güçlü büyümemiz, Fed'in faiz artışının 2017'ye ötelenmesi ve görece yüksek nominal faizler küresel sermayeyi Türkiye'ye çekecektir.
 
Mayıs ayı turizm istatistikleri Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısında %35'lik düşüşle çok karamsar bir tablo çiziyordu. 
Dün Atatürk Hava Limanı'nda yapılan hain saldırı zaten yumuşak karnımız olan turizm sektöründe işlerin daha da kötüleşmesine neden olabilir.
Bu saldırının temelindede bu gerçeğin yattığını görüyoruz.
Türkiye küresel gelişmelere bakıldığında bölgesinde lider ülke olarak çıkacak güce ve dinamiklere sahip tek ülkedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.