ERZURUM Haber Girişi : 07 Eylül 2015 23:05

Teröre tepki çığ gibi

Teröre tepki çığ gibi
Teröre tepki çığ gibi
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısının ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve bir çok sivil toplum örgütü terörü sert bir dille kınadı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yayımladığı mesajında, Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısını kınadı. Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti şanlı bir tarihe sahip nice zaferler elde etmiş köklü ve büyük bir devlettir. Devletimiz; Tek Vatan, Tek Bayrak ve Tek Devlet şiarıyla iç güvenlik harekâtında terörün kökünü kazımak için adeta and içmiştir. Dış ve iç mihrakların, vatan hainlerinin lojistik destekleriyle beslenen bölücü terör örgütü; emniyet ve güvenlik mensuplarımız ile vatandaşlarımıza yönelik saldırılar düzenleyerek kaos ortamı oluşturmak için kahpeliğe devam etmektedir. Terörün istediği şey bizi kamplara ayırmak, bölmek ve kargaşa çıkarmaktır. Binlerce yıldır dosta güven ve düşmana kurşun olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet teşkilatımız; hainleri, vatansızları ve anne karnındaki bebeklere dahi kurşun sıkan canileri etkisiz hale getirerek, devletimizin çelikten örülü yumruğunu tüm cihana göstermiştir. Bu vesileyle aziz milletimiz, birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz, Ay Yıldızlı Bayrağımız ve Ezanı Muhammediyemiz uğruna şahadet şerbetini içerek şehitlik makamına ulaşan kahramanlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum." 
KORKUT, "DÖKTÜĞÜNÜZ 
KANDA BOĞULURSUNUZ 
İNŞALLAH"
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Dağlıca'da meydana gelen hain ve kalleş saldırı sonrası bir açıklama yaptı. 
Teröre lanet eden Korkut, şunları söyledi; "Hüznün ve acının tarifi yoktur.. Şehitlerimizin ailelerine, Milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar temenni ediyorum.
Milletimiz, uzaktan kumandalı, eli kanlı katillerin salmak istediği korkuya, dehşete yenik düşmeyecektir. Dün olduğu gibi, bugün ve hatta yarın Türk Milleti vatanın her sathını kanının son damlasına kadar savunacaktır.
Eli kanlı terör çetesi, milletin, özellikle de Güneydoğu bölgesinde yaşayan ve her türlü hizmetin son noktaya kadar ayaklarına kadar götürüldüğü insanımızın sert tokadıyla karşılaşacaktır. Karşılaşmalıdır da.
Milletçe kenetlenmenin, birlik olmanın, dirlikte kurtuluş aramanın ihtiyaç olduğu günleri yaşıyoruz. Bizde böyle yapacağız, Erzurum'dan Hakkari'ye, Van'dan Edirne'ye bir bütün olarak, tek bir parça olarak hareket edeceğiz. Eli kanlı katilleri, terör maşalarını lanetleyeceğiz.
Onların Yüce Allah'ın kahhar ismiyle kahrolmaları için hepinizi, hepimizi duaya çağırıyorum.
Dağlıca'da yaşanan, 40 yıldır haince ve kalleşçe kendini gösteren emperyal güçlerin oyuncağı konumuna gelmiş katiller sürüsünün döktükleri her kan, içerimizden kopardıkları her can yüreğimizi dağlasa da sabırla ve metanetle karşı duracağız. Teröre, şiddete ve lanet olası hainler sürüsüne boyun eğmeyeceğiz. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız inşallah."
KAYA'DAN TERÖRE KINAMA
Türkiye Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu şube başkanı Recai Kaya, terörü kınadı. 
Saldırının sadece Dağlıca'ya değil, Türkiye'nin her karış toprağına yapıldığın ifade eden Türkiye Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Recai Kaya, terörün ve şiddetin her türlüsünü kınadıklarını söyledi.
Kaya,açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bu saldırı sadece Dağlıca'ya değil, Türkiye'nin her karış toprağına yapılmıştır. Terörün ve şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Kısır çekişmelere son verilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi acilen toplanmalıdır! Yıllardır bölgemizde yeni bir harita çizmek isteyen küresel şer odakları, Ortadoğu'da ve Kuzey Afrika ülkelerinde; din, mezhep ve etnik çatışmalar yaratarak insanlık tarihinin en ağır ve utanç dolu tablosuna yol açtılar. Bu tablonun bir uzantısı olarak zaman zaman ülkemizde de hain oyunlar sahnelenmektedir. İşte bir kez daha Dağlıca'da vatani görevlerini yapmakta olan Mehmetçik'e kalleşçe saldırıldı. Bu saldırı sonucunda çok sayıda askerimizin şehit düştüğü ve yaralandığı açıklanmaktadır. Bilinmelidir ki, bu saldırı sadece Dağlıca'ya değil, Edirne'ye, Samsun'a, Konya'ya, Muğla'ya, Türkiye'nin her bir köşesine yapılmıştır. Artık yeter Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine yapılan bu hain saldırıyı kınıyoruz. Milletimize başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Türkiye Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanlığı olarak; Terörü ve şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Artık kaybedilecek tek bir gün kalmamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve tüm ilgilileri her türlü kısır çekişmelere son vererek; ülkenin birlik ve bütünlüğü ile huzuru için birlikte çaba harcamaya çağırıyoruz."
EĞİTİM BİR SEN'DEN 
TERÖRE LANET
Erzurum Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca üs bölgesine yapılan terör saldırısını lanetledi. 
Erzurum Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, yaptığı yazılı açıklamada 6 Eylül'ün tarihe kara bir leke olarak geçtiğini ifade ederek "Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca üs bölgesine yakın yerde meydana gelen terör eyleminde mayın patlaması sonucu kahraman vatan evlatlarımız Şehit olmuşlardır. Sayı net değildir. Resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır. Lanetlediğimiz ve şiddetle kınadığımız terör eylemlerinde Şehit olan evlatlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Ailelerinin ve Ülkemizin başı sağ olsun" dedi.
1980 yılından itibaren devam eden terör olaylarına dikkatle bakmak gerektiğinin altını çizen Karataş, cevaplanması gereken soruları sıralayarak, "Terör saldırılarında ölenler kim? Öldürenler kim? Öldürülen insanların suçu nedir? Terör olaylarının kazananı kimdir? Ne kazancı vardır? Bölge insanı terör olaylarından ne gibi bir kazanç elde etmektedir? Bölge insanı rahat mıdır? Huzuru var mıdır? İşine, okuluna huzur içinde gidebilmekte midir? Esnaf, dükkânını açabilmekte midir? Çoluk çocuğunun maişetini kazanabilmekte midir? Kimin çocukları dağa çıkarılmaktadır? Hangi anne baba çocuklarının dağa çıkarılmasından hoşnut ve razıdır? Dağda öldürülenlerin anne babaları bu ölümlere razımıdır? Devletin polisini ve askerini öldüren, Okullarını yakan, hastasını tedavi edecek doktoru öldüren, Hasta almak için çağrılan ambulansı yakan ve görevlileri öldüren, dükkânların açılmasına müsaade etmeyen, esnafı vergi ve haraçla canından usandıran, çocuklarını zorla kaçırıp dağda ölüme mahkum eden, iletişim ve ulaşım haklarını elinden alan, yollarını yapan firma elamanlarını öldürüp araçlarını yakan bir zihniyet bölge halkına böyle mi hizmet veriyor ve hak arıyor? Allah aşkına biraz düşünelim. Bu anlayışla gelse gelse; kan gelir, gözyaşı gelir. Söyleyeceğimi asıl şimdi söylüyorum. Terörü bölge insanımızın yürekleri durduracak. El ele verip, sevgiyi ve kardeşliği kuşanarak 'Teröre Hayır Kardeşliğe Evet' Sloganı ile sivil inisiyatif üstlenecek. Gerekirse teröre karşı canlı kalkan olup bizler ölüme hazırız diyecek, tuttuğu ellerle halkayı genişletecek ve bu halka içinde terörü boğacak inşallah. İyi niyeti ve gayreti göstermek bizden sonuç Allah'tandır" şeklinde ifadeler kullandı.
Etiketler : terör
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.