ASAYİŞ Haber Girişi : 21 Mart 2024 05:20

Teröre çifte darbe

Teröre çifte darbe
Aralarında Erzurum’un da bulunduğu 15 ilde “Bozdoğan-12” operasyonunda 139 kişi gözaltına alındı. Yine Erzurum ile birlikte 5 ilde düzenlenen “Bozdoğan-13” operasyonunda da teröristlere ait 20 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 ilde eş zamanlı düzenlenen “Bozdoğan-12" operasyonunda 139 kişinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yapığı paylaşımda Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Ardahan, Kırklareli, Batman, Şırnak, İzmir, Bursa, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Adana, Muş, Şanlıurfa ve Van illerinde eş zamanlı düzenlenen “Bozdoğan-12” operasyonunda 139 kişinin yakalandığını açıkladı. Teröristlere göz açtırmayacaklarını belirten Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Bölücü terör örgütü içerisinde geçmiş dönemlerde faaliyet yürüttükleri, örgütün gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları, kırsal alanda örüntülerinin tespit edildiği, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, nevruz etkinliklerinde güvenlik güçlerine, kamu araç ve binalarına saldırı eylemleri planladıkları, nevruz mitingi sonrası dağılımlar esnasında terör örgütü lehine slogan attıkları ve 21 Mart tarihinde ve öncesinde eylem arayışı içerisinde oldukları tespit edildi. Operasyonlar sonucu ruhsatsız tabancalara ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.”

5 İLDE "BOZDOĞAN-13" OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 ilde düzenlenen “Bozdoğan-13” operasyonunda teröristlere ait 20 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Şırnak, Bingöl, Bitlis, Erzurum ve Diyarbakır’da düzenlenen “Bozdoğan-13” operasyonlarında 20 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonların Jandarma Özel Harekat (JÖH), komando ve güvenlik korucularından oluşan 103 tim, bin 417 jandarma personelinin katılımı ile yapıldığını belirtti. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda 155 milimetre top mühimmatı, 105 milimetre havan mühimmatı, 20 adet roketatar sevk fişeği ve 13’ü Anti-Tank mühimmatı olmak üzere 33 RPG mühimmatı, 12 bin 107 adet 7.63 çapta mermi, 13 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 1 adet mayın, 11 adet EYP, taarruz tipi el bombası, 2 adet radyo ve dron kontrolcüsü, 2 adet el telsizi, 4 adet ateşleyici kumanda, 88 adet elektronik devre, 108 adet fünye, 14 adet lazer noktalayıcı, 3 kilo 250 gram amonyum nitrat ve C4 plastik patlayıcı, 57 adet tüp, 3 adet akü, 15 adet pil bloğu, 137 adet pil ile çok sayıda örgütsel doküman, mutfak, sağlık yaşam malzemesi ele geçirildiğini aktardı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.