KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 24 Mayıs 2016 13:09

TEKNİK MESLEK LİSESİNDEN YIL SONU SERGİSİ

TEKNİK MESLEK LİSESİNDEN YIL SONU SERGİSİ
Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TÜBİTAK'ın ortaklaşa hazırlamış oldukları 4006 Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi.
Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile TÜBİTAK'ın ortaklaşa hazırlamış oldukları 4006 Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi. 
Açılış kurdelesi ilçe protokolü tarafından kesilerek açılışı yapılan 4006 Bilim Fuarı'nın açılış konuşmasını ise Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Hüseyin Kaçan yaptı.
Kaçan konuşmasında; "Okulumuz 210 öğrencisiyle Bilişim, Elektrik, Mobilya ve Metal Teknolojileri alanlarında eğitim öğretimine devam etmektedir. Amacımız; öğrencilerimizi bir üst öğrenim olan Ön Lisans ve Lisans programlarına hazırlamanın yanı sıra, ülke ekonomisinin ihtiyaç duyduğu kalifiyeli ve kaliteli ara elaman yetiştirmektir. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı etkinlikleri kapsamında okulumuz, öğretmen öğrenci işbirliği ile TÜBİTAK bilim fuarında bir araya gelmiştir.
TÜBİTAK bilim fuarları bir yarışma etkinliği değil, Temel Eğitimde Bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda düzenlenen bilimsel bir faaliyettir. Bu çerçevede gerçekleştirilen etkinliklerle her kademedeki öğrencinin kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, belirledikleri konular üzerinde araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.
Bunun yanı sıra bu fuarlarla gerçekleştirilmek istenen bir diğer amaç ise; Eğitim Öğretim ortamında, öğrencilerin ürettikleri bilimsel projeleri, çevresi ve konu alanı uzmanlarıyla paylaşmasını sağlamak, öğrenciler de gözlenen üretebilme heyecanını artırıp, özgüven duygusunu ortaya çıkarmak ve kişinin bütünsel olarak gelişimini sağlamaktır" dedi.
Bu amaçlar doğrultusunda gerçekleştirdikleri bilim fuarının öğretmen, öğrenci ve velilerin büyük desteği olduğunu hatırlatan Hüseyin Kaçan, "Yapmış olduğumuz bu etkinliğe bizleri kırmayarak katılıp, bizleri onurlandıran herkese okulumuz adına teşekkür ederim." Şeklinde konuştu.
Daha sonra davetliler hep birlikte 4006 Bilim Fuarında sergilenen proje stantlarını ziyaret ederek bilgiler aldı.
Ziyaret sonunda davetlilere ikramda bulunuldu.
Etiketler : oltu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.