SPOR Haber Girişi : 05 Şubat 2015 01:21

Tekmeler Avrupa için kalkacak

Tekmeler Avrupa için kalkacak
Karate Erkek Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası'na hazır. 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'na milliler iddialı gitti.
6-8 Şubat tarihlerinde İsviçre'de yapılacak 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda mücadele edecek Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız 'da hedef tüm kategorilerde kürsüde yer almak. Erzurumlu milli karateci Mustafa Sadık Akbulut'un da yer aldığı milli takım madalya için kendisine güveniyor. Karate Bölge Temsilcisi ve Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Ahmet Çelebi de milli takımla birlikte İsviçre'ye uçtu.
Karatede 2015 yılının uluslararası ilk büyük organizasyonu İsviçre'de yaşanacak. Zürih kentinin ev sahipliği yapacağı 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, Düzce'de yaptığı son etap kamp çalışmalarını tamamlayarak İstanbul'a geçti ve ardından da uçakla İsviçre'ye gitti. Saal Spor Salonu'nda yapılacak organizasyonda erkek milli sporcularımız 4'ü kata, 15'i de kumite olmak üzere ümit, genç ve 21 yaş altı kategorilerinde tatamiye çıkarak İstiklal Marşımızı okutmayı hedefliyor.
Türkiye Karate Federasyonu Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Erkek Karate Milli Takım Teknik Direktörü Cengiz Çınar, yaklaşık 3 aydır sürdürdükleri kamp çalışmalarını tamamlayarak İsviçre'de yapılacak şampiyonaya hazır olduklarını söyledi. Son yıllarda yakaladıkları istikrarlı grafiği Zürih'te de devam ettirmek istediklerini belirten Çınar, "2014 yılında Portekiz'de 12 madalya almıştık. 2013'te de ülkemizde düzenlendiğimiz şampiyonada kazandığımız 18 madalya ile genel klasmanda ilk sırayı alarak takım halinde Avrupa Şampiyonu olmuştuk. Zürih'te de 18'i ferdi, biri takım olmak üzere 19 sıklette mücadele edeceğiz. Hedefimiz tüm kategorilerde madalya almak. Sporcularımız form durumları gayet iyi, onlara güveniyorum" dedi. Karate Bölge Temsilcisi ve Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Ahmet Çelebi de, şampiyona için iddialı olduklarını belirterek, hedefe ulaşacaklarını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.