EKONOMİ Haber Girişi : 06 Eylül 2010 10:22

Tekir Yaylasında Hatim Programı Yoğun İlgi Gördü

Tekir Yaylasında Hatim Programı Yoğun İlgi Gördü

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2010 Yılını Kur'an Yılı ilan etmesi nedeniyle Adana İl Müftülüğü Aile İrşat  ve Rehberlik  Bürosu tarafından Küçük Tekir Merkez Camii’nde, bayanlara yönelik “ Kadir Gecesi ve Binbir Hatim ” programı  yoğun ilgi gördü.

Programa Adana Müftü Yrd. Saliha Bilgiç ,İl Vaizlerinden Dr. Ayşe Gültekin, Gülşen Yılmaz, Tuba  Bektaş, Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Fidan, Seyhan Vaizi Hatice Çerçi, Çukurova Vaizleri Fadime Taş, Hatice Sümer, Sarıçam Vaizi  Sümeyra Budak ve Bilgi İşlem Sorumlusu Ahmet Tokdemir’ in Küçük Tekir Merkez Cami Görevlisi Mehmet Doğan ve çok sayıda bayan izleyicinin katılımıyla icra edildi.

Programda yaptığı konuşmada Kur’an’ı Kerim’in dünya ve ahret rehberi olduğunu belirten Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, “Mü’minler için şifa ve rahmet hidatyet  olan Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı, bir ömür kadar bereketli, Kadir Geceniz mübarek olsun. Güzellik ve iyilikleri getiren, Ramazan Bayramınız bereketli olsun …. Cenabı Hak bizler cennete girelim ve kendi rahmetine erişelim diye Peygamber efendimizle bize  Onunla tek iletişim aracımız olan Kur’an-ı Kerimi gönderdi. Dolayısıyla biz Müslümanlar olarak kitabımızı okumak ve onu düşünmek, onun aşkıyla kalplerimizi, gönüllerimizi doldurmak ve onu  hayatımıza rehber kılmak zorundayız. Bu zorunluluğumuzu hatırlatmak bu sorumluğumuzu sürekli sağlayabilmek için bu program inşallah bizlere bir motive olur…”dedi

Müftü yardımcısı Bilgiç: “Adana İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından yaylalarda vaazları olduğunu, fakat Küçük Tekir Merkez Camiinde İlk kez böyle geniş kasamlı bir program düzenlediklerini ve çok heyecanlı olduklarını, ama uğraşlarının karşılığını halkın beğenisi olarak aldıkları için çok, mutlu olduklarını. Dinîmizin temel kaynağı olan Kur'an-ı Kerimi böylesine kutsal bir ayda daha iyi özümsemek amacıyla yaptığımız faaliyete yaşlısından gencine çok sayıda Adana ve Pozantı’lı bayanlar ilgi göstermiştir. ' diye konuştu. 

Programda okunan Kuran, ilahi, ve şiirlerin büyük beğeni topladı ardından hatim duası yapıldı.

İl Müftü Yardımcısı, Merkez Vaizleri, İlçe Vaizleri, Din Hizmetleri Uzmanı ve Kur’an kursu öğreticilerinin hazırladığı programın sunuculuğunu Gülşen Yılmaz  yaparken Çukurova vaizi Fadime Taş Kur’anı Kerim  okudu ve Müftü yardımcısı Saliha bilgiç’in Açılış konuşmasından sonra, açılış “kadir gecesi ve kuran” konulu konuşmayı sarıçam vaizi Sümeyra Budak yaptı.

Proğram Müftülük görevlileri tarafından okunan Şiiler ilahiler,kasidelerin ardından Müftü yardımcısı  Ayşe Gülten’in ’in yaptığı Hatim duası ile son buldu