HABERDE İNSAN Haber Girişi : 10 Nisan 2023 06:40

Taşmağazalar esnafından lokma ikramı

Taşmağazalar esnafından lokma ikramı
Taşmağazalar esnafı Erzurumlulara ve Erzurum’a gelen misafirler için Taşmağazalar Şafiler Camii ve Tarihi Şabakhane çeşmesi önünde lokma döktü.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin ile Taşmağazalarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından organize edilen lokma ikramı, vatandaşlardan tam not aldı.

Lokma ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Lokma ikramı sırasında da Gazelhan Nurullah Mete ilahiler ve gazeller seslendirirken, Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin de dua etti.

Dernek Başkanı Hakan Tazegül, Taşmağazalar esnafı olarak her mevsim çeşitli etkinlikler yapacaklarını ve böylece çarşıyı canlı tutmaya çalışacaklarını söyledi.

Ayrıca çeşitli kampanyalar ve hediye çekilişlerinin de yapılacağının müjdesini veren Başkan Tazegül, şunları söyledi: “Hem şehrimize, hem çarşımıza, hem de avm’lerimize yerli ve yabancı misafirlerimizi alış-veriş yapmak üzere bekliyoruz. Ayrıca bayrama 5 gün kala iftardan sonra da saat 20.00 ila 22.00 arası Taşmağazalar olarak hizmet verme kararı aldık. Çarşımız belirttiğimiz saatler arasında da açık olacak. Bayramdan sonra da çarşımız sabah 09.00’dan itibaren saat 20.00’ye kadar esnafımız dükkanını kapatmayacak. Amacımız Erzurumluya, yerli ve yabancı misafirlerimize hizmet etmektir.” diye konuştu.

LOKMA İKRAMINA ONLAR DA KATILDI

Programa, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Ergin, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Suat Engin, Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, MHP Milletvekili Adayı Prof. Dr. Muhammet Hanifi Macit, Büyük Birlik Partisi Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, MHP Yakutiye İlçe Başkanı Sinan Demir, İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz, Yakutiye İlçe Müftüsü Selim Şahin, Gazelhan Nurullah Mete ve vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkanı Hakan Tazegül, “Bizi yalnız bırakmayan katılımcılara ve yoğun ilgi gösteren halkımıza ve çarşımız esnafına teşekkürler eder bol kazançlar ve bereketli günler dilerim.” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.