SİYASET Haber Girişi : 28 Ekim 2015 23:46

Tarım ve hayvancılık kooperatifleri kuruluyor

Tarım ve hayvancılık  kooperatifleri  kuruluyor
Türk tarım ve hayvancılığını dünya pazarına taşıyacak çok önemli bir gelişme, AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı tarafından açıklandı.
Türk tarım ve hayvancılığını dünya pazarına taşıyacak çok önemli bir gelişme, AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı tarafından açıklandı. Organik tarım ve hayvancılığın kooperatifleşeceğini vurgulayan Ilıcalı, ''Bölgede kurulacak Organik tarım ve hayvancılık kooperatifleri sayesinde Türk tarım ve hayvancılığı standartları yakalamış olacak ve dünya pazarında sağlam bir yer edinecek'' dedi. 
Erzurum'da yapılan 'Kalkınmada Kooperatifçiliğin Önemi ve Yeni İmkânlar' toplantısında konuşan Prof. Mustafa Ilıcalı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Erzurum'da dile getirdiği hayvancılık projesinin detaylarını anlattı. Kooperatifçilik konusunda Türkiye'nin uzman isimlerinden Dr. Hayati Başaran'ı Erzurum'a davet eden Prof. Mustafa Ilıcalı, Çiftçi, besici yanında STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuştu. Organik Tarım Kooperatifleri Birliği kurulması noktasında çalışma ekibinin oluşturulduğu toplantıda Prof. Mustafa Ilıcalı şunları söyledi: ''Bugün burada Türk tarımı ve hayvancılığı konusunda çok önemli bir adımın atıldığını söylemeliyim. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun tarım ve hayvancılığın gelişmesi için verdiği müjde tarım ve hayvancılığımıza çağ atlatacak niteliktedir. Şu anda Panko, Tariş, Tarım Kredi adı altında tarım ve hayvancılık birlikleri bulunmakta. Buna ek olarak dördüncü bir birlik kurulacak ve bu 'Organik Tarım ve hayvancılık Kooperatifler Birliği' adında örgütlenecektir. Yasanın verdiği imkânlarla birliğin alacağı destek, bölgemizde büyük potansiyele sahip Organik Tarım ve Hayvancılığın gelişmesine çok büyük katkı sağlayacaktır. Türkiye'ye tarım ve hayvancılıkta dünya kapısını açacak bu proje için çalışmalarımız sürüyor ve buna seçimlerden hemen sonra start vereceğiz.''
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.