ERZURUM Haber Girişi : 02 Kasım 2016 09:53

Tabyalar Yürüyüşü bu yıl 12 Kasım'da

Tabyalar Yürüyüşü bu yıl 12 Kasım'da
Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, bu yıl 4'üncüsü yapılacak olan 9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü'ne Erzurum dışında yaşayan Erzurumluları ve 81 ilden vatandaşları davet etti.
Başkan Güzel, "Erzurum Kalkınma Vakfı olarak  uzun yıllardan beri hayal ettikleri 9 Kasım Kutlu Yürüyüşü'nün  geleneksel hale gelmesinin son derece anlamlı ve memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, ordu, millet dayanışmasının en güzel örneği olan 9 Kasım Aziziye Ruhu'nu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak ülkemizin bekası için manevi bir sorumluluktur" dedi.
9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü  , milli konularda  bir araya gelmenin emsalsiz bir örneğidir, diyen Er-Vak Başkanı, Millî birliğe en fazla ihtiyaç duyulan bu günlerde Tabyalar yürüyüşünün daha önem kazandığını vurgulayarak, yürüyüşe Erzurum dışında yaşayan Erzurumlular ile 81 ilden vatandaşların katılmasını  arzu ettiklerini ifade etti.
Güzel, resmi kurumlar aracılığı ile  81 ilden temsilcilerin davet  edilmesini söyleyerek, Erzurum dışında faaliyet sürdüren Erzurum dernek ve vakıflarına bu konuda  görev düştüğünü hatırlattı.
Milletlerin  varlıklarını sürdürebilmesi, toplumsal hafızalarını muhafaza etmekle  sağlanabilir, diyen Güzel, Toplumsal hafızası zayıflamış ve yok olmuş toplumların ayakta kalmalarının  söz konusu olmadığını, tarihin geçmişi ile bağlarını koparmış toplumların hazin  hikâyeleri ile dolu olduğunu vurguladı.
"Geçmişi unutanlar gelecekte aynı şeyleri yaşarlar" gerçeğini hatırlatan  9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü'nün bu yıl 12 Kasım Cumartesi günü yapılacağını ifade eden Güzel ,139 yıl önce  "Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli" diyen  ve bu uğurda canlarını veren  şehitleri rahmetle andıklarını  ve onların aziz hatıraları önünde saygı ve tazimle eğildiklerini söyledi.

Etiketler : ervak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.