SİYASET Haber Girişi : 10 Mart 2014 21:19

Suç sizde değil, bizde

Suç sizde değil, bizde

Erzurum’da aday tanıtım toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özeleştiride bulundu. Erzurum’da oylarının düşük olduğunu belirten CHP lideri, “Erzurum’da fazla oyumun olmadığını biliyorum. Ancak suç sizin değil bizim. Biz milletin ayağına gitmedik. Ankara’da oturduk milletin oy vermesini bekledik”dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erzurum’da Aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Doğu Anadolu Turunda Kars Ardahan Erzurum ve Erzincan illerini ziyaret ederek aday tanıtım toplantılarını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu yolsuzluk iddialarını ele alarak "Halkın iktidarında kul hakkı yiyenlerden hesabını soracağım, 247 milyar lirayı geri alacağım ve onu millete vereceğim" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Doğu Anodolu illerini ziyaret ederek 30 mart yerel seçimleri öncesinde aday tanıtım toplantılarını gerçekleştirdi. Ardahan ve Kars ziyaretinin ardından Erzurum’a gelen Kılıçtaroğlu Erzurum’un sorunlarını ele alacaklarını ve bu güne kadar Erzurum’a gösterilmeyen ilgiyi Cumhuriyet Halk Partisi İktidarı zamanında gösterileceğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu “Erzurum’da fazla oyumun olmadığını biliyorum. Ancak suç sizin değil bizim. Biz milletin ayağına gitmedik. Ankara’da oturduk bize neden oy vermiyorlar dedik. Ancak şimdi Türkiye’yi karış karış gezerek oy istemeye başladık. Sevgili yurttaşlarım, hangi partiye oy verirseniz verin, her yurttaşın benim başımın üstünde yeri var. Hiç kimseyi bu hırsızlarla eş tutmuyorum. Bunlar ayrı siz ayrı. Siz namusunuzla gittiniz sandığa. Bunlar size söz verdi ’yolsuzluğu, yoksulluğu önleyeceğiz, yasakları engelleyeceğiz’ dediler, inandınız oy verdiniz. Şimdi yalan söyledikleri ortaya çıktı. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum, ayın 30’unda sandığa gideceksiniz, elinizi vicdanınıza koyacaksınız ve düşüneceksiniz öyle oy kullanacaksınız. Ya helale ortak olacaksınız ya harama ortak olacaksınız”dedi. CHP iktidarında, alın terine değer vereceklerini, herkesin mutlu, huzurlu olmasını isteyeceklerini, herkesin huzur içinde sokağa çıkacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, yolsuzluk iddialarını dile getirdiği sırada akli dengesi bozul olduğu söylenen bir kadın tarafından yumurtalı saldırıya uğradı. Kürsünün arka kısmından fırlatılan yumurta Kılıçdaroğlu’na isabet etmezken korumaları akli dengesi yerinde olmadığı söylenen kadını apar topar bulunduğu yerden uzaklaştırdı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne düşen yumurta korumaları da harekete geçirdi. Yakın korumaları şemsiyeleri ellerine alarak gelecek yeni bir yumurta saldırısını önleyebilmek için hazır bekledi.  Daha sonra konuşmasını bitiren Kılıçdaroğlu,  yanına çağırdığı adayları Erzurumlu vatandaşlara emanet ettiğini belirtti. Kürsüden seçmenlerine kırmızı karanfiller atan Kılıçdaroğlu bir sonraki durağı olan Erzincan’a gitti.

TAHLİYE YORUMU

Ergenekon tahliyeleri hakkında da konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası kapsamında Tuncay Özkan’ın tahliye edilmesinden son derece mutlu olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, “Tabii bu arada tahliye talepleri reddedilenler de var. Aslında tümünün tahliye edilmesi lazım. Yıllardır hapiste masum yatan insanlar var. Masum insanların özgürlüklerine kavuşmaları lazım”dedi.

Cem BAKIRCI-Ömer KARATAŞ