GÜNDEM Haber Girişi : 30 Ağustos 2013 12:05

Sosyal medyadan tepki gösterdi

Sosyal medyadan tepki gösterdi

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın ,‘Bıçak bir silahtır. Silah olarak cezalandırılmalı’ şeklindeki twitter mesajı büyük destek topladı.  Gerek Erzurum’da gerekse de ülkenin birçok ilinde peş peşe yaşanan bıçaklı saldırı ve cinayet olaylarının ardından Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, sosyal paylaşım sitesi twitter’dan “bıçak silah sayılmalı” kampanyası başlattı. 

Birçok sosyal projeye destek veren Altıparmak şimdide twitter hesabına yazdığı, "Bıçak bir silahtır. Silah olarak cezalandırılmalı. En çok ölümler bıçakla olmakta. Bıçakla öldürme, maalesef ülkemin her köşesinde olmakta; Tekirdağ’da yan baktın, Antalya’da, dik baktın, İstanbul’da, omuz attın, Doğu’da, çocuk, tarla, yan baktın, laf attın. Bıçaklama gerekçesi olabilmekte” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Vali Altıparmak’ın twitter mesajları kısa süre içerisinde büyük bir yankı uyandırdı. Gazetecisinden, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine ve halka kadar birçok kişi Vali Altıparmak’ın tepkisine destek verdi. Vali Altıparmak da destek mesajlarını retweet yaparak, takipçileriyle paylaştı. 

Palandöken Gazetesi Başyazarı Mehmet Şener de Vali Altıparmak’a destek tweet’i atıp, “Bıçak silahtır” adı altında bir kampanya başlatılması önerisinde bulundu.  Erzurum’un önemli frafik tasarımcılarından Orhan Ardahanlı ise hazırladığı grafikleri twitter’den paylaşarak, Vali Altıparma’a destek oldu. Çığ gibi büyüyen Vali Altıparmak isyanının önümüzdeki günlerde kapsamlı bir kampanyaya dönüştürülmesi bekleniyor.