SİYASET Haber Girişi : 03 Nisan 2015 23:24

Son viraj

Son viraj
7 Haziran seçimleri öncesi aday belirleme çalışmalarını sürdüren partilerde listeler 7 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'ya teslim edilecek.
7 NİSAN'DA aday listelerini Yüksek Seçim kurulu YSK'ya sunacak olan partilerde çalışmalar aralıksız devam ediyor. AK Parti'de listelerin oluştuğu ancak hafta sonu Başbakan Davutoğlu'nun tüm illeri bir kez daha gözden geçirip, listelere son şeklini vereceği öğrenildi. Parti de türbanlı ve engelli adayların sayısında geçen yıllara oranla artış olacak. MHP'de ise internet üzerinden yapılan temayül bitti. Genel Başkan Bahçeli'nin genel merkezdeki çalışma ofisinde kurmaylarıyla birlikte listelere son şeklini verdiği ifade ediliyor. HDP ve CHP'de de Pazar gününe kadar listeler şekillenecek.
DÜN Yüksek Seçim Kurulu (YSK)  ise seçime girecek 31 partinin oy pusulasındaki yerlerini kura ile belirledi. 7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlere 31 parti girerken  Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) oy pusulasında 23. sırada yer alırken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise pusulanın 13. Sırasında yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 22, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise 19 sırada yeraldı. Öte yandan AK Parti'nin 3 dönem kuralına takılan 70'e yakın isme yönelik özel bir etkinlik düzenleme kararı aldığı belirtiliyor.
Etiketler : ysk
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.