Son sözü Ankara söyleyecek

AK Parti aday adayları görücüye çıktı…

Son sözü Ankara söyleyecek

Ülke çapında olduğu gibi bu seçim için de en fazla aday adayı başvurusu AK Parti’ye yapıldı. Erzurum’da da 126 aday adayı seçime katıldı.

AK Parti Erzurum teşkilatı, dijital ortamda yapılan temayül yoklamasında, 126 aday adayı için tercihte bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapılan oylamaya, AK Partili belediye başkanları, il yönetimi, belediye meclis üyeleri, eski il başkanları, eski milletvekilleri, partinin kadın ve gençlik kolları, ilçe teşkilatları ve ana kademeleri oy kullandı.

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman’ın başkanlığında bir ekip tarafından yönetilen seçimde, aralarında kadın ve genç aday adaylarının da yer aldığı 126 isim oylandı. Önceki temayül yoklamalarından farklı olarak dijital ortamda yapılan oylamada, kimin birinci geldiği ya da kimlerin ilk ona girdiğine ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

Dolayısıyla yapılan temayül yoklaması, parti genel merkezi için başlı başına aday belirleme süreci değil. Aday adaylarının giriştikleri bu zorlu yarış, belki de asıl bundan sonra başlayacak. Çünkü Ankara’da yüz yüze görüşmeler ve mülakatlar yapılacak. Ne var ki bu da nihai karar olmayacak. Son sözü parti kurmay heyeti söyleyecek.

Aralarında çeşitli dönemlerde AK Parti’den milletvekili olmuş kişilerin yanı sıra eski belediye başkanları, engelli bireyler, gençler ve sayısı yaklaşık onu bulan  kadın aday adaylarının yarıştığı temayül yoklamasında, salonda en büyük ilgiyi AK Parti eski il başkanı Mehmet Emin Öz gördü.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • CAN YUCELEN 02 Nisan 2023 22:01

    1.M.E.OZ 2.E.DONMEZ 3.S.ALTUNOK OLSUN.