GÜNCEL Haber Girişi : 27 Mayıs 2014 10:10

Soma için fidan diktiler

Soma için fidan diktiler

Osmanlı Rus Savaşı’nın yapıldığı tarihi Aziziye Tabyalarının bulunduğu Top Dağı eteklerine,  Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği öncülüğün de Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için 2 bin 400 fidan dikildi. 

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği öncülüğün de 301 Soma şehidi için Aziziye Tabyalarında 2 bin 400 fidan dikildi. 
Osmanlı Rus Savaşı’nın yapıldığı tarihi Aziziye Tabyalarının bulunduğu Top Dağı eteklerine, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için fidan dikildi.
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği öncülüğünde düzenlenen etkinliğe; Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Vali yardımcıları, Erzurum emniyet müdürü Kazım Karabörk, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, merkez ilçe kaymakamları, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, orman bölge müdürü Muhammet Salih Çetiner, il sağlık müdürü Prof.Dr. Serhat Vançelik, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, gaziler, sağlık çalışanları sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bugün İslam alemi için önemli bir günü yaşıyoruz. 
Bu anlamlı günde Soma’da şehit olan 301 kardeşimiz için birer fidan diktik. Genel Sekreterlik olarak 93 Harbinin yapıldığı Azizye Tabyaları Top Dağı eteklerinde 2 bin 400 fidanı katılımcılarla birlikte toprakla buluşturduk Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 şehidimizin isimlerini de fidanların yanına künye şeklinde astık dedi.
Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan; geçtiğimiz hafta görevi esnasında bir hastadan kaptığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı yüzünden hayatını kaybeden Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi personeli Recep Tepeyi de hatırlatarak ‘’Hastanın ıstırabını dindirmeden mesaisini bitirmeyen sağlık personelimizin ortaya koyduğu emsalsiz özveri, her türlü takdirin üzerindedir’’ bu özveri içerisinde sağlık çalışanı laborant arkadaşımız da görevini en iyi şekilde yapmaya çalışırken bir iş kazası neticesinde hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden arkadaşımız Recep Tepeye Allah tan Rahmet ailesine ve yakınlarına sabr-ı cemil diliyorum dedi.
Genel Sekreter Prof.Dr. Fazlı Erdoğan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği öncülüğünde yapılan etkinliğe yağan yağmura rağmen katılan başta sayın Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak’a kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerimize sivil toplum kuruluşlarına Gazilerimize, Atatürk Üniversitesi’nden gelen öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum dedi’’
Miraç Kandili günü hatıraları için fidan diktiğimiz hem 93 Harbi’nde düşmanla göğüs göğüse çarpışarak bizlere bu şehri bırakan aziz şehitlerimizin hem Soma’da yaşanan acı olayda şehit olan kardeşlerimizin ruhları şad olsun dedi.
Etkinlik sonunda Soma şehitleri ile Osmanlı-Rus Savaşı’nın şehit olanlar ve Recep Tepe için dualar okunarak katılımcılara kandil simidi ve lokum ikram edildi.

SOMA ŞEHİTLERİ 
İÇİN DUA EDİLDİ
Aziziye Tabyalarında Manisa’nın Soma ilçesinde maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için dualar edildi. 
Miraç Kandili münasebetiyle Kamu Hastaneler Birliğinin organizasyonuyla Aziziye Tabyalarında, fidan dikimi akabinde İl Müftüsü Hasan Çınar, Soma’da maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için dua ettirerek ruhlarına Fatihalar okundu.