Sizin neyinize bölge müdürlüğü?

TRT Genel Müdürü, Erzurum’a öyle okkalı bir cevap verdi ki:

Sizin neyinize bölge müdürlüğü?

Bugün yaptığı başarılı yayınları ve çok sayıdaki kanalıyla artık küresel bir medya kuruluşu olan TRT’nin vaktiyle Erzurum’da bir bölge müdürlüğü vardı.

Bir türlü anlamadığımız bir sebepten ötürü aynı TRT, Erzurum Bölge Müdürlüğünü kapattı!

Bununla da yetinmeyip içini boşalttı ve sonunda Erzurum Bölge Müdürlüğü adeta “TRT Erzurum irtibat bürosu” oldu!

Yanılmıyorsam, Erzurum’u Diyarbakır’ın yedeğine aldılar!

Bu olurken AK Parti’nin Erzurum vekillerinin gıkı bile çıkmadı; hatta bazı vekillerimiz, “muhterem genel müdür demek ki öyle uygun gördü” açıklamasını yapmıştı!

Çünkü birçok genel müdür gibi TRT genel müdürü de, Erzurum kamuoyunu ve vekillerini ciddiye almamıştı!

Niyeyse…

TRT, Erzurum’a dair birikmiş kinini eyleme döktü:

Önce koruları dağıtıldı, personeli sağa sola tayin edildi, radyosu sönmüş peteğe çevrildi, haber merkezi pasifse edildi.

Sizin kırk yıldır gördüğünüz o TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü binası, aslında kaç yıldan beri adeta limiti olmayan kredi kartı gibidir.

Adı var, kendi yok…

Ayıp olmasın diye açık tutulan bir ofis…

İşte o TRT geçen hafta Erzurum’da (üniversitede) konser düzenledi.

Nasıl bir masraf, nasıl bir şaşaa anlatamam…

Misafirlerinin neredeyse tamamı cebren celp edildiği bir konser!

Bir yanda kamuda tasarruf, öbür yanda ciddi bir karşılığı olmayan konser!

TRT hakikaten neyin peşinde anlamış değilim.

“Bende paranın sınırı yok, istediğim gibi savururum” diyorsa eğer bir itirazımız yok.

Keşke…

O gün o konserde alkış tutan bu şehrin yöneticileri, TRT Genel Müdürü’ne şunu sorsaydı:

“Türkü de konser de başımızın üstüne… Ama Erzurum’u, kurumunuzun sadece bir irtibat bürosu yaptınız. Bu bize reva mıdır?”

Tabii ki kimse o soruyu sormadı.

Ne vekillerimiz ne de mahalli yöneticilerimiz yüksünmedi!

TRT üst yönetimi bile şaştı bu aymazlığa…

TRT, dünya çapında ne kadar büyüdüyse Erzurum’da o kadar küçüldü.

Sahi bu şehrin ekmeğinin tuzu niye yok?

Ya da hakikaten sahipsizliğimize mi yanalım?

TRT bize diyor ki, “Sesini çıkarma sakın, bak sana önemli bir müzik organizasyonu yapıyorum.”

Ayakta alkışlayanları çözmüş, bu küresel TRT:

Erzurum’un neyine bölge müdürlüğü!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurumlu Dadaş 20 Mayıs 2024 15:45

    Hanımefendi, ama siz yıllarca bu şehirden seçilmiş vekil ve belediye başkanlarına övgüler düzdürdünüz, bunları yere göğe sığdırmadınız şimdi neden şikayet ediyorsunuz ?. Bir medya olarak yıllarca,bu halkı bunlara oy vermek için yazdıklarınızla siz yönlendirdiniz. Bu vebalin altından nasıl kalkacaksınız ?.. bu şehrin bu hale gelmesinin sebebi sizler ve gözünü kapayıp aklını kiraya verip bunlara yirmi yıldır oy veren bu halktır Bu şehir yirmi yıl önce bölgenin, bölge şehri idi. Birçok kurumun bölge müdürlüğü bu şehirdi, o zamanlar doğunun Paris'i ünvanına sahipti. Bu şehrin ülke çapında büyük bir yeri ve saygınlığı vardı. Halkı mutlu ve refah içerisinde idi. Şimdi ne oldu. Erzurum ha var ha yok durumuna geldi. O zamanlar bu şehir büyük bir üretim, imalat ve istihdam şehri idi. Şimdi ne oldu, her şey dışarıdan geliyor. Seçilenlerin bu şehri ötelediklerini görmezden geldiniz, onları hiç uyarmadınız, bu şehrin geriye gittiğini söylemediniz, bu şehre yatırım yapılmadığı gibi, TRT gibi, birçok kurum ya kapatıldı ya da başka şehire götürüldü. Bu şehir sizin gibilerin yüzünden sahipsiz ve öksüz kaldı. Bu şehir artık bir bölge şehri ve doğunun Paris'i değil. Birçok dalda artık, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis gibi küçücük şehirlerle aynı sırada. O zamanlar her sahada ülkenin 67 ili içerisinde hep 15. sıralarda idi. Şimdi bu küçücük şehirlerle birlikte, eğitim, ticaret, ekonomi, ihracat vb. konularda 58. ,59.sıralarda yer alıyor . Bu utanç verici bir durumdur. Bu şehre, bunlara oy verenler ve seçilenler yazık ettiler. Ben hakkımı helal etmiyorum.Bunun sebebi sizlersiniz. Şimdi buyurun cenaze namazına. Şimdi neden ah u figan ediyorsunuz ?.. Mesela Erzurum'un bir stadı yok, önümüzdeki sezon maçlarını, Erzincan'da oynayacak. Birazcık endişe edenler,bundan utanırlar. Ey doğunun Paris'i ve Serhat şehri, Dadaşlar diyarı ERZURUM hele bak ki seni ne hale getirdiler !.. Selamlar.

  • Levent Sütçü 20 Mayıs 2024 14:32

    o zaman rahmetli adnan vangölü beyefendi TRT nin bölge müdürü idi. Tabandan yetişmiş ,işi bilen, bileğinin hakkıyla geldiği için ağırlığıda olan liyakatlı bir bürokrattı.hatta ve hatta onun döneminde canlı yayın stüdyolarıda yeni yeni bitmiş erzurum televizyonu yayına hazır idi. ondan sonra kuruma atanan müdürlerin liyakatsız,ehliyetsiz, olmaları ve basınında bunları sorgulamadan alkış tutması kurumu bugün bu duruma getirdi.Hoş erzurum siyasetininde bu kurumdan farkı yok.

  • halis demir. 20 Mayıs 2024 11:40

    trt erzurum bölge müdürlüğü şimdiye kadar ne yapmış hangi diziyi belgeseli yayını proğramı yapmış varsa yoksa halk müziği oda bitti gitti. koskoca şehirde ordu evi yıkıldı astsubay ordu evi yıkıldı kimsenin gıkı çıkmadı demediler komutanlar nerede oturacak kahveye mi gitsinler otelde mi kalsınlar. şimdide trt yi kapatsınlar millet halk müzüiğide dinlemesin köklerinden kopsun. Halka evini yıktılar ses etmediniz trt yi kapattılar ses etmediniz okullar bitmiş eğitim yok olmuş ses etmediniz. tüküreyim şerefinize.

  • Fikri Takip 20 Mayıs 2024 07:27

    Gerçekleşen konser sadece Erzurum için değil diğer illerde de gerçekleşecek.Yazınızdaki konuları size kim yazdırdı bilmiyorum ama saçma bir yazmanıza neden olmuş işin gerçeğini TRT ERZURUM yönetimine sorsaydınız keşke..