ERZURUM Haber Girişi : 29 Şubat 2016 23:40

Sizce de gerçekten bu kadar basit mi?

Sizce de gerçekten bu kadar basit mi?
Tıpkı bu kış olduğu gibi, Erzurum basını her yıl kış boyunca benzer haberler yapar durur: Çatıdan buz düş-tü, öğrenci öldü. Çatıdan buz düştü yaşlı kadın öldü.
Nitekim henüz bitmemiş olan bu kış mevsiminde üç yurttaşımız çatılardan düşen buz yüzünden hayatını kaybetti, onlarcası da yaralandı. Yani çatıdan buz düşmesi  sonucu ölüm, neredeyse bu şehrin mukadderatı oldu! 
Ne acı değil mi?
O Mehmetçik ölmeseydi, tabii ki haberimiz olmayacaktı. Adı, Ferhat Erseçen.. Rütbesi er... 
Anadolu çocuğu, yani medyada arkası yok ki, ölüm haberi gazetelerde ve televizyonlarda köpürtülerek verilsin! İHA'nın geçtiği haberi dikkatlice okudum, er Ferhat Erseçen'in başına buz düşmüş ve bir hafta boyunca yoğun bakımda ölüm kalım savaşı verdikten sonra ne yazık ki hayata tutunamamış ve ölmüş. Bazıları haberciliği bu kadar basit zannediyor. Oysa değil. Adama sorarlar. O Mehmetçik'in başına nerede buz düştü ve o bina kimin?
Haberde bu soruların cevabı yok. Sanki de bir karartma uygulanmış. Kimbilir belki de orduevinin çatısından düştü o buz ve belki de o yüzden şehadet şerbetini yudumladı o yiğit... 
Bilmiyoruz. Ne bir askeri yetkili tek satırlık da olsa açıklama yaptı ne de basında olayı aydınlatacak bir bilgi yok. Askerin başına buz düştü ve o asker öldü!
Dikkat ettiyseniz haberde asla insanı, insan yerine koyan bir yaklaşım yok. Sanki asker ölüme yatmış prangalı bir mahkumdu, vakti geldi öldü, denilmek isteniyor!
Soğuk, yavan ve insani duygulardan uzak resmi bir bülten!
Askerimizin adı ve soyadı biliniyor, bir de bir hafta yoğun bakımda kaldığı...
Nerelidir, o buz nereden ve nasıl düştü, o bina kimindir, hiç bir açıklama yok!
Hani 28 Şubat Süreci olsaydı anlardık. Öyle ya, o gün subaylarımız, adına orduevi dedikleri mabetlerine kapanıp, sivilin seçilmiş başbakanını aşağılamak adına, "askerdeki en düşük rütbe, sivilin seçilmiş başbakanıdır" deyip eğlenirlerdi. Daha doğrusu inanılmaz bir ayin düzenlerlerdi. 
Aradan 19 yıl geçti. Biz o günlerin artık tarihin tozlu raflarında kaybolduğuna inanıyoruz. Lakin şu Mehmetçiğimizin buz düşmesi sonucu ölümü bütün kimyamı bozdu. Sayın Kolordu Komutanı, bu kadar mı basit, O Mehmetçiğin niye ve nasıl öldüğünü açıklamıyorsunuz?
Nerenin çatısı o?
Sizin mi, sivilin mi?
Paşam, bazıları diyor ki, "askerlik ölmektir"
Şimdi bize şunu mu söylüyorsunuz: Bazı askerler çatışmada ölür, bazıları da Erzurum'da kime ait olduğu bilinmeyen bir çatının üstünden düşen buzlar sonucu ölür.
Neticede öldü mü, öldü!
Etmeyin Paşam... Erzurum "karargah" şehridir. Bizim belleğimiz askeri kavramlarla doludur.
Bu sebeple öğrenmek istiyoruz: O Mehmetçik nereden düşen buz yüzünden öldü?
Haşim NURGAZİ yazdı

Etiketler : asker
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.