“SİYA(H)SET GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ERMENİ SOYKIRIMI YALANI”

Ermeni diasporasının yalanlarına, Erzurum’dan yine tokat gibi bir cevap… Ama anlayana…

 

Genç tarihçiler Fazlı Kartal ve Fatih Yıldızlı, tam bir asırdır tekrarlanıp durulan ve Batı’nın Türkiye’ye karşı silah olarak kullandığı “Ermeni soykırımı” yalanını, tarihi belgeler ışığında çürüten çok değeli bir eser kaleme aldılar.

 

Ermeni diasporasının uydurduğu, “Ermeni soykırımı” küresel yalanı, AB ülkeleri ve ABD merkezli lobilerin ha bire bu cehenneme, kütük atmaları yüzünden alev alev yanıyor!

 

Türkiye, yarım asırdan beri bu palavraları, öyle hamaset ya da siyasi nutuklarla değil, bilimsel gerçekler ışığında ve yabancı kaynaklı belgeler çerçevesinde çürüttü.

Çürüttü; ama elin gavuru hakikat yerine, diasporanın uydurmalarına inanmayı tercih etti, etmeye de devam ediyor!

 

Osmanlı’nın 1915 yılında tamamen zorunlu sebeplerden ötürü yapmak zorunda kaldığı Ermeni Tehciri, yolculuk sırasında yaşanan kimi münferit saldırılara ve ölümle sonuçlanan üzücü olaylara karşın, asla bir soykırım olmadığı gibi eğer gerçek bir katliamdan söz edilecekse bu da, 1918’de Ermeni çetelerinin Anadolu’da Müslüman Türk ahaliye yaptığı mezalimdir.

 

Erzurum, Van, Bitlis ve daha nice şehirlerde, açılan toplu mezarlar, binlerce masum insanın nasıl hunharca katledildiklerinin kanıtıdır.

 

Bugün Türkiye düşmanı yahut da Türkiye karşıtlarının bir silah olarak kullandıkları soykırım yalanı, besbelli ki Türkiye her açıdan güçlenmeye devam ettiği müddetçe sürüp gidecektir.

 

Bereket versin ki, ortada taş gibi sağlam duran tarihi belgelerden oluşan arşiv ve bu hususta kaleme alınmış binlerce yerli ve yabancı kitap, belgesel ve yayınlar mevcut…

 

“SİYA(H)SET YALANI”

 

İşte o değerli kitaplardan biri daha okuyucuyla buluştu ve arşivdeki yerini aldı.

 

Bilgeoğuz Yayınlarından çıkan ve her ikisi de çok değerli birer tarih öğretmeni olan Fazlı Kartal ve Fatih Yıldızlı’nın kaleme aldığı belgeler ışığında hazırlanan, "SİYA(H)SET GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ERMENİ SOYKIRIMI YALANI”  başlıklı kıymetli bir eser…

 

Sevgili Kartal ve Yıldızlı, istifade etmem maksadıyla, lütfedip bana getirdiler.

İki genç öğretmen, tarih şuuruyla bezenmiş ve geçmişine vakıf iki yürekli insan…

 

Kitabı henüz okumaya başladım, daha ilk sayfalarında gördüm ki, “SİYA(H)SET YALANI” sindire sindire okunması gereken bir kitap…

 

Eserin mündericatı, her ne kadar soykırım yalanının nasıl bir kepazelik olduğunu anlatıyorsa da kıymetli hocalarımız, meseleyi, tarihi köklere inerek incelemişler.

 

İşte eserdeki bazı başlıklar:

 

-Ermenilere hükmeden güçler

-İslamiyet öncesi Türk-Ermeni ilişkileri

-Büyük Selçuklu dönemi

-Fransa Kralı ve annesinin mektupları

-Ermeni komiteleri

-Taşnakyan Cemiyeti

-Ermeni Muhibbi Vatan Cemiyeti

-Cinis’teki Müslüman Soykırımı

-Ermeni isyanları

 

Ve daha nice esaslı konular…

 

10 sayfa kaynakçanın bulunduğu bu eserde, Fazlı Kartal ve Fatih Yıldızlı hocalar, hakikaten meseleyi enikonu ele alıp “Türk’e Türk propagandası” ithamından öte bir çalışma icra etmişler.

Eseri okuyup bitirdiğimde de yine görüşlerimi yazmaya çalışacağım.

Biliyorum, bu konu artık herkese kabak tadı verdi…

 

Haklı olarak, “Yahu birader bizim tarihçilerimiz ve yazarlarımız hangi eseri ortaya koyarsa koysun, nasılsa bu Ermeni yalanı, Batı medeniyetinin bir amentüsü haline gelmiş.

 

Haklısınız…

 

Yazının girişinde tam da bu noktaya işaret etmiştik.

Olsun; yine de okumaya ve öğrenmeye devam etmeliyiz.

 

En çok da gençlerimiz okumalı, tarihini doğru bilmeli…

 

Milli Eğitim Müdürü değerli Salih hocama bir çağrıda bulunmak istiyorum:

 

Hocam, bu genç tarihçilerin kaleme aldığı tamamen gerçekler ışığındaki bu eseri mutlaka her okulun kütüphanesine kazandırın ve en önemlisi de çocuklarımızın ve gençlerimizin okumalarını sağlamaya çalışınız.

 

Malumunuz, tarihini bilmeyen bir nesil yarınlarını kurgulayamaz.

 

Kıymetli hocalarım Fazlı ve Fatih, ellerinize ve yüreklerinize sağlık…

 

İyi ki varsınız…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.