EKONOMİ Haber Girişi : 21 Nisan 2011 02:59

SİVASDA UNUTULMAYAN KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ

SİVASDA UNUTULMAYAN KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ

Sivas İl Müftülüğünce organize edilen programlara  yoğun katılım dolayısıyla izdihamlar yaşandı.

 

Sivas İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum haftası münasebetiyle bir dizi etkinlikler gerçekleştirdi.

 

İlk olarak 4 Eylül Kapalı Spor Salonunda Kutlu Doğum Haftası açılış programı düzenlendi yaklaşık 3500 kişinin katıldığı program halkımızdan büyük beğeni topladı.

Programın açılış konuşmalarını Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin yaptı. Şahin konuşmasında, Kutlu Doğum Haftası’nın önemine değinerek Peygamberimizin merhametinden bahsetti.

Sivas Valisi Ali Kolat ise  yaptığı konuşmada, Peygamber efendimizi tanımak, Peygamber efendimizin getirdiği, aracılık ettiği, elçilik ettiği Cenab-ı Allah’ın mesajını tanımaktır. Bunlara hepimizin ihtiyacı vardır, asırlar öncesinde de vardı, bugün de vardır ve gelecekte de olacaktır. Peygamber efendimizin terbiyesi Cenab-ı Allah tarafından yapılmıştır. Cenab-ı Allah’ın taşıdığı vasıfların Peygamber efendimizde de olduğunu görüyoruz.
Peygamber efendimiz ahlak sahibiydi, hoşgörülüydü, merhametliydi, tevazu sahibiydi, adaletliydi, doğruluk timsaliydi, cömertti, sabırlıydı, kadınlara ve çocuklara karşı son derece duyarlıydı ve onların hamisiydi. Fakirin, muhtacın, mazlumun ve mağdurun yanındaydı ve onlara düşkündü. Peygamber efendimizin varlığı, hepimiz için, insanlık için büyük bir şanstı. Dolayısıyla o günkü getirdiği mesajlar bugün de aynı şekilde bütün canlılığını, bütün haşmetini korumaktadır ve insanlık giderek artarak bu mesajlara daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Onun için bu yapılan çalışmaların fevkalade önemli olduğunu ve bu çalışmalara sadece müftülüklerimizin değil, vakıflarımızın, derneklerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın da katıldığını görmek bizi son derece mutlu ediyor” dedi.

Vali Kolat’ın konuşmasından sonra Peygamberimizi temsil eden bir buket gülü İl Müftümüz, Vali Kolat’a takdim etti. Daha sonra Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere protokol tarafından hediyeleri verildi. Birinci ve ikinci olanlara dizi üstü bilgisayar üçüncü olanlara ise küçük altın hediye edildi.

 

Program da Sivas Müftülüğü bünyesindeki din görevlilerinden oluşan koro da çeşitli ilahileri seslendirdi. Son bölümünde ise Sema gösterisine yer verildi. Program çıkışı  davetlilere Kutlu Doğum aşı ikram edilirken Sivas Müftülüğünün  hazırladığı “En Sevgiliden Rahmet Damlaları “ isimli kitap ile Diyanet yayınlarına ait muhtelif kitaplar davetlilere hediye dağıtıldı.

 

 

KUTLU DOĞUM KERMESİNE BÜYÜK İLGİ

 

Sivas Müftülüğü ve Türk Diyanet Vakfı işbirliğiyle Kutlu Doğum haftası nedeniyle kermes düzenlendi.

Sivas’ta İnönü Bulvarındaki eski Tekel binasında düzenlenen kermesin açılışını Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Müftüsü Yusuf Şahin ile birlikte yaptı.

14-20 Nisan tarihleri arasında açık kalacak kermesin geliri Kur’an Kurslarına harcanılacak

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında açtıkları kermesin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen İl Müftüsü Yusuf Şahin şunları aktardı: "Kutlu Doğum Haftası kapsamında kermesimizi açmış bulunuyoruz. Yiyecek ve gıdalardan oluşan kermesimizdeki ürünler Kur’an Kursundaki öğrencilerin ve ailelerinin el emeklerinden oluşuyor. Buradan elde edilen gelir kurslarımızın eksik malzemelerini almakta kullanılacak. İlk günden çevre esnaftan ve vatandaşlarımızdan yoğun ilgi gördüğümüz kermesimiz 6 gün boyunca açık kalacak. Bu anlamda vatandaşlarımızın kermesimizi ziyaret ederek, etkinliğimize katkıda bulunmalarını istiyoruz. " dedi.

 

 

KUTLU DOĞUM HAFTASI MÜNASEBETİYLE SİVAS ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE  KONFERANS  DÜZENLEDİ

 

Davetlilerden yoğun ilgi gören konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri AKPOLAT  katıldı. Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı. Programda ilk konuşmayı yapan Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, "Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz. Muhammed’i hayatımıza örnek olarak almalı, O’nun yaşantısı ile hayatımıza yön vermeliyiz. Efendimiz sadece insanlara değil  yeryüzündeki her şeye rahmet ve merhamet nazarıyla bakardı. O’nun Kutlu Doğumu   insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir." dedi.  Engelli olan ve yatağa mahkum olarak yaşamını sürdüren kas hastası Tuğba Doğan’ın Peygamberimize yazmış olduğu “Canım Efendim” adlı şiirin slayt eşliğinde sunumuyla konuşmasına son veren Şahin, Kutlu  Doğum Haftasının ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak konuşmasına son verdi. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise  merhamet, rahmet, şefkat ve sevgi peygamberinin kutlu doğumu ile insanlığın karanlık ve cehaletten kurtulduğunu, ilme ve irfana kavuşarak selameti bulduğunu belirtti.

 

Daha sonra konferansını vermek üzere kürsüye gelen Sabri  Akpolat, Peygamberimizin Alemlere rahmet olarak gönderildiğine vurgu yaparak  Peygamberimizin kendi toplumunu nasıl birer merhamet eri yaptığını anlattı. Akpolat konuşmasının devamında, “Müslüman olarak biz, bir kişinin yanlışı, haramı,  gayri meşru işi varsa o fiiline mutlaka karşı çıkarız. Ancak o fiili icra eden  zatı Allah yarattı diye sevmek durumundayız. İşte buna bu nazarla bakan dönemler her zaman yücelmiştir. Yunus’u, Mevlana’yı yücelten bu anlayıştır. Kainatın efendisi yirmi üç yılda vahşi bir toplumu ipek kalbi insanlar haline getirmiştir. Öyle bir merhamet insanı olmuşlardır ki onlar;  şu sözü söyleyecek  kadar kalpleri merhametle dolu idi,  Yarabbi benim vücudumu öyle büyüt, öyle büyüt ki benim dışımda kimse cehenneme atılmasın. ”  Din İşleri Yükse Kurulu uzmanı Akpolat konuşmasının sonunda,  Merhametin ölçüsü ve insanlara nasıl kullanılması ölçüsü üzerinde durdu.

Konferans sonrası Müftü Şahin, Kutlu Doğum Haftası anısına  Akpolat’a plaket, katılımlarından dolayı  Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş’a çiçek takdim etti.