EKONOMİ Haber Girişi : 04 Ocak 2011 01:29

Sivas'taki Camilerde İmam Açığı Kalmadı

Sivas'taki Camilerde İmam Açığı Kalmadı

Yerleşim birimi sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük kenti olan Sivas'ta, din görevlisi açığı 2010 yılında yapılan atamalarla büyük ölçüde giderildi. Geçtiğimiz yıl kent genelindeki cami ve müftülük kadrolarına toplam 201 din görevlisi ataması yapıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı yasasında yapılan yasa değişikliği ardından,

2010 yılı ortalarında Türkiye genelindeki imam, vaiz, müezzin ve Kur'an kursu hocası ihtiyacına yönelik atamalar yapıldı. Bu kapsamda, Sivas'a da iki ayrı etap halinde atama yapıldı. İlk etapta 53 imam hatip, 3 müezzin kayyım, bir Kur'an kursu öğreticisi ataması yapılarak; kentteki cami, Kur'an kursu ve müftülükteki görevlerine başladılar. İkinci etap atamalar ise 2010'nın son haftasında yapıldı. Bu atamalarda ise 131 imam hatip, 5 müezzin kayyım, 4 vaiz, 2 Kur'an kursu öğreticisinin Sivas'taki görev yerleri belli oldu. İkinci etapta atanan din görevlilerinin, içinde bulunduğumuz hafta veya önümüzdeki hafta görevlerine başlaması bekleniyor. Son atamalarla birlikte Sivas'a toplam 201 din görevlisi atanmış oldu.

Atamalar neticesinde, Sivas'ta önemli ölçüde din görevlisi açığı kalmadı. Bu yeni yasayla birlikte uzun yıllardır Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde açık bulunan imam hatip, müezzin ve vaiz kadrolarına atama yapıldığını belirten Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin, il genelinde ihtiyaç duyulan din görevlisi açığının bu kapsamda giderildiğini belirtti.

2010 yılının Kur’an yılı olması nedeniyle İlimizde Kur’an bilmeyen kalmasın,Kur’an-ın yüce manasını duymayan kalmasın,  isteğini tekrarlayan Şahin,  kent genelinde önemli ölçüde din görevlisi açığının da kalmadığını da söyledi.

Şahin, göç nedeniyle nüfusu azalan köylerdeki camilerde boşluklar olduğunu, ancak bunların da ihtiyaca göre vekil imamlarla doldurulacağını sözlerine ekledi. Sivas merkez ve merkeze bağlı köylerde 404 cami, 16 ilçe ve bu ilçelere bağlı köylerde ise 741 cami olmak üzere, il genelinde toplam bin 315 cami bulunuyor. Bu camilerin bin 145'inde din görevlisi vazife yapıyor