EKONOMİ Haber Girişi : 01 Ağustos 2011 10:01

Sivas Müftüsü Yusuf Şahinden Ramazan Ayı Mesajı

Sivas Müftüsü Yusuf Şahinden Ramazan Ayı Mesajı

31 Temmuz 2011 Pazar günü ilk teravih namazını kılacağımız ve nasip olursa 1 Ağustos Pazartesi günü ilk orucumuzu tutacağımız;  evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu milletçe yaşamanın hazzı içerisindeyiz.

Yüce Mevla’ya şükürler olsun ki bizleri bir Ramazan ayına daha kavuşturdu. Günahların silinmesi için adeta bahaneler aranan bu ayın kıymet ve değerini bildiğimiz ölçüde, bu ayda bize kendisini gösterecektir.

Kur’an da geçen bu ay için Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: Ey îman edenler! Sizden önceki (ümmet)lere yazıldığı gibi,  sizin üzerinize de oruç  tutmak  yazıldı (farz kılındı).  Olur  ki bu sâyede takvâya erersiniz. Bakara – 183

(O sayılı günler) Ramazan ayıdır ki, Kur’ân; insanlara hidâyet (doğru yol) rehberi, doğru yolun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak onda(ki Kadir gecesinde) indirildi. Sizden kim (mâzereti olmaksızın) bu ay(ın ilk hilâlin)e erişirse/görürse hemen orucunu tutsun, kim de hasta veya seferde (olup da yer) ise, tutmadığı günler sayısınca (câiz olan) başka günlerde (orucunu kazâ etsin). Allah sizin hakkınızda kolaylık ister, zorluk istemez. Bu da, o sayıyı (kazâ ile) tamamlamanız ve size yol göstermesine karşılık Allah’ın yüceliğini tanımanız içindir. Olur ki (düşünür de) şükredersiniz. Bakara - 185
 

Oruçla terbiye olduğumuz bu mübarek ay bize nefsimizden arınma fırsatı veriyor. Gecesiyle, gündüzüyle hep başka hülyaların yaşandığı bu ay insana değerler üstü kıymet vererek Rabbine yaklaştırıyor.

Sahuruyla, Mukabelesiyle, İftarıyla, Teravihiyle  ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşanan Ramazan ayında İl Müftülüğü olarak Camilerimizde de gereken tedbir ve hizmetler alınmıştır. Vatandaşlarımızın ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri  ve talep edilen  hizmetlere cevap vermek adına Camilerimizde mukabeleler, sohbetler, hatimle teravih namazı gibi Ramazanın ruhuna yakışır  güzellikler inşallah bu yılda devam edecektir. Ayrıca Medya kuruluşları vasıtasıyla iftar programları düzenlenerek vatandaşımıza en iyi hizmet sağlanacaktır.

Kur’an ayı olan Ramazanda Kur’an’la bütünleşmek adına çocuklarımızın da  Ramazan’ı bütün saflığı ve temizliğiyle yaşamaları için; Annesine, babasına, ağabeyine, ablasına özenerek, bazen birkaç bardak suyun ya da öğleden sonra yemek yiyebilmenin kabul edilir olduğu oruçlar tutmaya, bazen uykusundan fedakarlık yaparak bütün ailesinin bir arada olduğu sahur saatlerine eşlik etmeye, bazen de bütün gün boyunca iştahla beklenen iftar saatlerine, kılınan teravih namazlarına  onları da ortak ederek bu önemli günleri sevgi ve şefkatle paylaşmalarına yardımcı olalım.

 

Gönüllerimizde ve hayatımızda farklı bir Ramazanlaşma gayreti içine girerek, belki bir daha bu gufran aylarına yetişememe endişesi içinde olarak içinde bulunduğumuz ayın kıymetini inşallah hep birlikte bilelim.

Duaların sağanak sağanak semayı süslediği bu ayda Rabbimize ellerimizi açarak O’ndan af talebinde bulunalım. Her şeyden evvel, kendi adımıza Ramazanlaşmanın yollarının arayalım.

Evet, Ramazan’ın o sihirli, canlı, pırıl pırıl gündüz ve gecelerinde insanların pek çoğunun kendilerini âdeta bir uhrevîlik içinde hissettiği bu ayın tüm İslam alemine, vatanımıza, milletimize huzur ve bereket  getirmesi duasıyla tüm kardeşlerimizin Ramazanı Şerifini en kalbi hislerim kutlarım.

 

 

                     Yusuf ŞAHİN
                      İl Müftüsü