EKONOMİ Haber Girişi : 08 Mart 2011 00:30

Sivas Müftülüğünden İlahiyat Öğrencilerine konferans

Sivas Müftülüğünden İlahiyat Öğrencilerine konferans

Sivas İl  Müftüsü Yusuf ŞAHİN tarafından Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine “Çağdaş Din Hizmetlisinin Misyon Ve Vizyonu Ne Olmalıdır?” konulu konferans verildi.

İlahiyat Fakültesi konferans salonunda verilen konferansa;  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Metin BOZKUŞ, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Abdullah KAHRAMAN, Prof.Dr. Kadir ÖZKÖSE ile Öğretim Görevlileri ve Öğrenciler katıldı.

 

Konuşmasına Din Görevlilerinin Şahsi Özelliklerini anlatarak başlayan İl Müftüsü Yusuf ŞAHİN, “Din Görevlileri şahsiyet, karakter ve ahlâken toplumun en iyi ve örnek insanı olmak zorundadırlar.” Dedi.

Müftü Şahin, din görevlisinde olması gereken başlıca şahsi özellikleri ise şöyle sıraladı.  “Kuran’a Vukufiyet, İhlas, Güzel ahlak, Örnek hayat, Kendine güven, Bilgi donanımlı, Şahsiyet ve onur sahibi olmak.”

 

Şahin, konuşmasının devamında Din görevlisinin mesleki özellikleri üzerinde de durarak. “Din Görevliliği, görevlerin en güzellerindendir. Zira bu kişiler ilahî mesajları insanlara sunmakta ve insanların ebedi hayatı üzerinde etkili olmaktadırlar.

Din Görevlisi hem insanlar içinde muteber bir yere ve konuma sahip olması ve bu sayede İslâm’ın layık olduğu değeri görmesi adına üzerine düşen görevi yerine getirmek hem de Allah’ın rızasını kazanıp ebedî saadeti elde etmek için sorumluluğunun farkında olmalı ve bu sorumluluğu yerine getirmekte kendisine yardımcı olacak özellikleri kazanma adına gayret içinde olmalıdır.” dedi.

 

Konferans sonrası bazı öğretim görevlilerini makamında ziyaret eden Sivas İl Müftüsü Yusuf ŞAHİN, daha sonra öğretim görevlileri ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.