EKONOMİ Haber Girişi : 23 Şubat 2011 18:10

Sivas da 2011 yılı ilk umre kafilesi dualar eşliğinde uğurlandı.

Sivas da 2011 yılı ilk umre kafilesi dualar eşliğinde uğurlandı.

Umre ziyareti için kutsal topraklara gidecek 195 vatandaşımız için İlimiz otobüs terminalinde tören düzenlendi. Törende umreye gidecek vatandaşlarımız ve yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan törenin açılış konuşmalarını, bir program için ilimize gelen Tokat İl Müftüsü Abdurrahman KOÇAK yaptı. Koçak, konuşmasında “İnşallah umrecilerimiz dini vecibelerini en iyi şekilde yerine getirip sağ salim memleketlerine dönerler. Vatandaşlarımıza huzurlu bir yolculuk diliyorum. Allah yardımcıları olsun, yollarını açık etsin. Cenabı Hak Tüm Müslümanlara o mukaddes mekânlara gitmeyi, o havayı teneffüs etmeyi, oralarda dua etmeyi nasip ve müyesser eylesin" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz UYSAL’ da Umreye gidecek vatandaşlarımıza hayırlı yolculuklar dileğinde bulundu.

Daha sonra İl Müftümüz Yusuf ŞAHİN’ in duygu dolu duasının ardından okunan ezan ve gözyaşlarıyla İlimizin ilk umre kafilesi Havaalanına uğurlandı.

Havaalanına varan kafile, kendilerine ayrılan kısımlarda heyecan ve sevinçle ihramlarını giydiler. Pasaport ve gümrük işlemlerinin de tamamlanmasıyla 195 vatandaşımız saat 17.00 ‘de THY yollarına ait uçakla kutsal topraklara hareket etti.